Camilla lever på hoppet

Ute i mörkaste skogarna i Färingtofta bor Camilla Sivius och hennes familj. Camilla är en välkänd profil inom sin genre, Jumping fitness.

Träningsformen Jumping fitness får både låren att bränna och barnasinnet att träda fram när du hoppar koreograferat i grupp på en liten studsmatta. Ingen annanstans i Söderåsområdet finns det Jumping fitness och Camilla Sivius och Tina Sjöholm är de enda instruktörerna du hittar häromkring.

Dubbelt upp i SM-guld
Att leva på hoppet har Camilla gjort sedan barnsben. Hon är uppväxt i Örkelljunga och har både ridit och tävlat i Westernridning sedan barnsben. 2005 tog Camilla dubbla SM-guld och året efter var det sista året hon tävlade.
– Jag älskade att rida och tävla när jag var yngre men när jag blev gravid och födde mitt första barn försvann intresset och sedan föddes vårt andra barn kort därefter fanns det varken tid eller samma intresse längre. Småbarnsåren kommer aldrig tillbaka, förklarar Camilla.

Barnens intressen är hela familjens intresse idag när de idag spelar ishockey, fotboll och tränar tyngdlyftning.
– Att vara hockeymamma till två söner tar upp all fritid. Jobbar jag inte eller är på studsmattan sitter jag i en ishall eller i tyngdlyftningslokalen. Träningar, matcher eller så är vi iväg och kollar på Brynäs som är hela familjens lag. Det är fantastiskt kul att vara hockeymamma och följa barnens utveckling och se dem få göra något de tycker är fantastiskt kul, berättar Camilla.

När Camilla växte upp var det hennes föräldrar som körde och följde med överallt. Det har hon med sig idag när hon själv är förälder och ställer upp för sina barn.
– Mina föräldrar gav mig alltid möjligheten att rida och ställde alltid upp. Det är ett pussel att få ihop och det kräver planering men det är samtidigt värt varenda sekund, säger Camilla.

Hopp om livet
Spolservice i Ljungbyhed är familje­företaget som Camilla och hennes man Morgan arbetar i med allt från avloppsspolning till fastighetsservice men även takrengöring och har gjort sedan 2008. Fritidsintresset Jumping gick från att ha sett det på Youtube 2015 och att börja träna det senare under hösten när det kom till Höör till att gå ut­bildning till instruktör och ta över verk­samheten. Jumpingen började i Färingstoftas gymnastiksal men har idag flyttat till Norra Rörum. 24 studsmattor och pass två dagar i veckan men det går att boka även till företag eller events. Du hittar Camillas jumping fitness både på Facebook och Instagram om du är intresserad av att testa på det.

Att leva på hoppet fick Camilla verkligen uppleva när hjärtat började rusa under sommaren 2017 vilket föranledde att Camilla fick operera hjärtat. Idag är hjärtat bra och livet fungerar som det ska. Att leva på hoppet kan betyda mer än en sak, det kan Camilla skriva under på.