Det perfekta köket

Köket brukar kallas för hemmets hjärta. Plan­lösningen för ditt kök, hur köket är inrett och vilka färger du väljer på dina möbler påverkar hela ditt hem.

I många hem smälter köket och vardagsrummet samman och blir det rum där vi tillbringar den allra största delen av vår vardag hemma.

Ahlins möbler
Genom att tänka smart med allt från färgval och möbler till inredning går det att yteffektivisera även det minsta köket. Storleken på köksmöblerna får inte ta upp allt för mycket plats i köket, eller kännas för små när man använder dem. Niklas Ahlin på Ahlins möbler i Tullssonhuset tipsar om att tidlösa köksmöbler är den bästa långsiktiga investeringen eftersom då passar möblerna längre innan de behöver bytas ut.
– Kommande års trendspaning säger att svenska kök kommer präglas av en stilren, harmonisk och jordnära grund med en bas av neutrala färger som beige och grått. Den minimalistiska grunden kommer kombineras med detaljer i material och klassiskt designade möbler i mer djärva
kulörer,
berättar Niklas Ahlin.

Aleks kök
Köksdesignen för 2020 handlar om en enhetlig och inbjudande köksmiljö med detaljfokus. Hållbarhet kommer prägla hur din köksdesign ser ut. Det ska vara stilrent med en jordnära grund, med öga för detaljer. Hållbart och klassisk inredning går hand i hand med det rustika, eleganta och tidlösa köket. Hos Aleks kök i Tullssonhuset kan du se utställningskök och få hjälp att välja ditt personligt utformade kök.
– Öppna planlösningar bidrar till att många vill ha ett kök som stil-mässigt hänger ihop med den övriga inredningen och de omgivande rummen på ett elegant sätt, förklarar Dragan på Aleks kök.

Ett kök är något som ska leva och kännas rätt över lång tid. Att hänga på en rådande trend kan vara svårt och blir ofta fel efter några år.

Colorama gör köket personligt
Det finns få saker som lika omedelbart kan ändra karaktären i ett rum och få ett hem att kännas lika ombonat, hemtrevligt och personligt som just en väl vald tapet. Sätt upp härliga tapeter och byt ut trycken och handtag på köket. Det är relativt små saker som är enkla att ändra och som förändrar ditt kök.
– I köket är det bra att välja en tapet som är enkel att torka av. Det är även viktigt att välja rätt färg när du ska måla kök. Kom in så hjälper vi dig både med tips, inspiration och våra inredningsexperter kan även hjälpa dig att kombinera färg och material på väggar, golv, textilier och övrig inredning, säger Per-Anders ”Snogge” Svensson.

Höstrusta ditt kök hos Pantzars
Hösten får grytorna i köket att puttra när sommarens skörd ska tas om hand. Höstens alla godsaker som ska tas om hand kräver kastruller och förvaringsburkar. För den som vill vara moderiktig är det hållbart som gäller, gjutjärn, kolstål och rostfri metall. Rustika material i klassisk design som kommer hålla länge i både funktion och design. Bjud hem vänner och familj och duka upp med goda grytor och hembakade äppelpajer. Passa på att mysa, tända ljus och tänd kaminen.

Hos Pantzar ljud och bild kan du köpa gjutjärnsprodukter från prisbelönta Ronneby Bruk. Det genuina gjutjärnet passar lika bra i det rustika ”lantköket” som vid en elegant dukning. Med flitig användning blir produkterna från Ronneby Bruk bara bättre och vackrare med åren. Du hittar även vitvaror, kaffekokare, brödrost och allt annat till köket hos Pantzar ljud och bild. Här finns även allt annat du behöver i hemelektronik som TV, mobiltelefon, dator m.m.

Herners El i Ljungbyhed
Herners El AB är den lilla butiken med det stora kunnandet. Här hittar du vitvaror, hushållsmaskiner och elartiklar till bra priser och full service. Det är ett familje­företag som har funnits i Ljungbyhed sedan 1984. Herners El utför även alla typer av elinstallationer, stora som små.

LT Lantmän i Ljungbyhed
När du letar efter köksutrustning från smått till stort är det till LT Lantmän du går. Här finns Boschs sortiment i småel och Cylindas vitvarusortiment. Här finns allt och lite till brukar omdömet från kunderna att vara.

Söndraby El
Söndraby El är ett genuint familjeföretag, med egna elektriker, som ligger i Klippan centrum. Som en del av Elkedjan Elon finns här ett brett sortiment av vitvaror och hushållsapparater från många kända varumärken.
– Vi har kompetenser för att utföra alla elinstallationer i köket. Hos oss hittar du ett brett sortiment av vitvaror och de flesta med 5-års garanti. Vi har varit återförsäljare till Husqvarna sedan 1972 och vi erbjuder ett stort sortiment till kök, belysning och luftvärmepumpar nu till hösten. Det är därför det är tryggt att handla hos Söndraby el som har behöriga montörer och elektriker, förklarar Magnus Wilhelmsson.