FUB Klippan/Åstorp vinnare i ”Volymen på max!”

FUB:s ungdomsprojekt ”Volymen på max” har pågått under hösten och riktat sig till alla FUB:s lokalföreningar. Tävlingen gick ut på att skapa ett tävlingsbidrag som skulle svara på frågan ”Vad betyder Volymen på max för er?”.

Två vinnare
De två lokalföreningar som vann tävlingen var FUB Klippan/Åstorp och FUB Uppsala. I slutet av februari kom Lotte och Carola från Uppsala ner till Åstorp/Klippan med sin ungdomsgrupp ”ge makten vidare”. De kom ner till Skåne för att se hur vi har det här, utbyta idéer och ge varandra inspiration inför kommande projekt.
Det blev rundtur i Sågen-huset, fika, hinderbana i idrottssalen på Antilopenskolan.

Projekt 2019/2020
FUB kommer driva ett projekt under 2019 och 2020. Projektet ”Volymen på max” kommer fungera som ett ett nätverk för ung­domar. Målsättningen är att öka deras organisering och möjlighet att ta plats i samhället. Projektet fokuserar på frågor om jämställdhet, rättigheter och hur man gör för att göra sin röst hörd. Tack vare vinsten i tävlingen kommer det att vara i FUB Klippan/Åstorp och FUB Uppsala som ungdomsgrupperna kommer att startas upp.