ICA Kvantum startar friskvårds­avdelning

Frukt och grönt-avdelningen har bytt namn till Friskvårdsavdelningen för att påminna om allt det goda som finns i växternas värld. Ju bättre vi äter, desto friskare blir vi.

– I vår strävan att ha en egen friskvårdsavdelning har vi sponsrat en bok som heter Växtkraft. Den handlar om vad frukt och grönsaker kan göra för hälsan. Vi hoppas att vi får ut boken till så många av våra kunder som möjligt, berättar Filip Cronberg, butikschef ICA Kvantum, Klippan.

Veckans frukt & grönsak

ICA Kvantum har som mål att upplysa om vad som är bra med respektive frukt och grönsak och vilken inverkan de har på vår kropp. Utan ökad kunskap om frukt och grönt, så förblir intresset lågt.
– Därför är det viktigt att vi handlare informerar och åter informerar om att det finns hälsosamma alternativ. Att slåss mot sockerberoende, överätande och näringsfattig mat är en långsiktig kamp. Lösningen finns på friskvårdsavdelningen, säger Filip Cronberg.

Det handlar om att besegra (o)vanan och skapa nya bättre vanor. ICA Kvantum vill inspirera dig och dina smaklökar till att äta mer frukt och grönt.
– För oss som butik jobbar vi även med att utbilda våra kunder om att göra mogna val vad gäller frukt och grönsaker. Vi vill hjälpa våra kunder till en sundare livsstil. Satsningen innebär både nytänk i butiken och försäljning av boken «Växtkraft», avslutar Filip Cronberg.