Framgångsrikt ungdomslag

Tyringe Hockeys U12 lag är ett av Sveriges främsta lag. Förra året blev det bland annat seger i en av Sveriges största cuper i Nyköping och under nyårshelgen blev det brons i Nordic Youth Trophy.

Turneringen Nordic Youth Trophy spelas på flera orter i Värmland och i år ställde 54 lag upp. Tyringe besegrade i tur och ordning norska elitklubben Storhamar (7-2), elitsatsande Eisbären Berlin från Tyskland (2-1), SK Iron från Uppsala (4-2), Åmål (19-0) samt Täby som är ett av Sveriges mest hårdsatsande lag (3-3). Efter gruppspelet väntade BIK Karlskoga, som slagit ut Brynäs, men det blev vinst igen för Tyringe (3-0). Men i semifinalen blev Trångsund för svåra (2-3).
– Barnen blev väldigt besvikna över förlusten men vi fick ladda om till bronsmatchen mot Härryda, berättar Martin Brolin som är lagets lag­ledare. Bronsmatchen mot Härryda slutade med seger (4-1) för Tyringe.

I laget återfinns två spelare från Klippan och tre från Perstorp samt två ledare från Perstorp. Närmast ska laget åka upp och spela slutspel i GP pucken i Göteborg efter vinst i gruppspelet i höstas.