Tandläkare, gitarrist och låtskrivare

Söderåsens tandklinik har begåvats med ytterligare en tand­läkare när Niklas Ljungfelt flyttat från Stockholm till Helsingborg och valt att jobba i Kågeröd.

Att det blev Skåne och Kågeröd var ingen självklarhet. Niklas har varit musiker och låtskrivare under många år och har skrivit låtar åt världskända artister och deras hits.
– Jag är glad att jag hittade det här stället även om Camilla Blomstersjö inte trodde att jag ville börja här först eftersom jag jobbade och bodde i Stockholm då. Fast faktum är att jag sökte mig hit tack vare naturen, atmosfären och att stressnivån är bättre här. Mentaliteten är helt annan här och passar bättre med mina värderingar, förklarar Niklas.

Låtskrivaren
Valet att utbilda sig till tandläkare kom hemifrån eller rättare sagt från en tandläkare som Niklas pappa kände som var musiker och tandläkare. Två veckors praktik efter gymnasiet på hans tandklinik fick Niklas att förstå att det var tandläkare han ville bli. Under tandläkarutbildningen i Stockholm träffade Niklas Ali Payami, låtskrivare och skivproducent. Tillsammans fick de jobb hos Warner Music och skrev musik till bl.a. Tove Lo och Loreen. Senare skrev de musik även till Taylor Swift och Ariana Grande som gav två topp 10 placeringar på Billboardslistan.

Till slut fick Niklas välja mellan att jobba som låtskrivare eller tandläkare.
– Valet var enkelt, det var tandläkare jag ville arbeta som och ha musiken som hobby. Som tandläkare får jag möjlighet att träffa människor, hjälpa andra och få god kontakt med dem. Det är en helt annan mentalitet här jämfört med innerstockholm. Här i Kågeröd kan vi erbjuda tid samma dag för akutfall och vi har plats för nya patienter, berättar Niklas.

Med en fru som ursprungligen är från Göteborg och Niklas själv är från Höllviken blev Helsingborg nära till båda familjerna. Med fru och två barn på 1 respektive 3 år är det full rulle hemma. Det lyser i ögonen när Niklas pratar om sin familj:
– Familjen är viktig för mig, samtidigt är det avkoppling varje dag när jag sitter i bilen till och från jobb och kan lyssna på musik.

Specialist
Söderåsens tandklinik växer i närområdet och har patienter som reser till Kågeröd enbart för att besöka Söderåsens tandklinik.
– För oss är det viktigt att behålla vår mysiga miljö och ett fortsatt bra bemötande av alla patienter, avslutar Niklas.

För den som behöver akuttid är Niklas specialist på rotfyllningar. En tandläkare, gitarrist och låtskrivare som du hittar både i Kågeröd på Söderåsens tandklinik och på Spotify!