Hej Team Sandra

Sandra och Elin är nya medarbetare på Söderåsjournalen och Söderåsportalen. Ni träffar dem när de är ute och filmar och fotograferar. 

Hur har det fungerat att börja jobba med Söderåsjournalen?
– Det har fungerat bra, men det var lite svårt i början att komma in i det eftersom vi har jobbat mer självständigt innan. Innan hade vi inga kollegor direkt utan vi hade vårt eget rum där vi fick ett uppdrag skickat till oss, utförde det på egen hand och sen skickade vidare det. Det är en stor skillnad på att gå från det, till att träffa människor varje dag på sin arbetsplats. Vi har tagit med oss mycket från förra arbetet men har redan fått lära oss mycket nytt, vilket bara är spännande och kul. 

Vad gör ni för arbete?
– Vi är ute och fotograferar till största del och sen redigerar vi de bästa bilderna som vi har tagit. Men ibland händer det att vi även tar med vår filmkamera och gör en liten film, sedan  redigerar vi i ett filmprogram där vi både använder oss av de materialet vi har filmat men även de bilder som vi har tagit. 

Hur är bemötandet från kommunen och företagen när ni kommer ut?
– Vi får alltid ett bra bemötande när vi presenterar oss och de har alltid varit hjälpsamma med tillgänglighet och om det är något vi behöver så har de försökt hjälpa oss på bästa sätt.

Var hittar jag era filmer och bilder?
– Följ Söderåsportalen på Facebook så hittar ni våra filmer och reportage från Söderåsområdet där.