Gunnar Wetterberg om Skånes historia

Gunnar Wetterberg har tagit sig an uppgiften att skriva Skånes historia, ända från den första bevarade bosättningen till idag. Gunnar famnar landskapets historia från de första jägarna vid Finjasjön för 14.000 år sedan fram till vår tid. Den här kvällen kommer historikern och författaren Gunnar Wetterberg – tillika kunnig och humoristisk medlem av panelen i Fråga Lund – berätta ur sina böcker, om historiska gåtor och skrönor om märkliga kvinnor och män, om vikingakungar, Tycho Brahe från Knutstorp och hans märkliga syster, snapphanarna, försvenskningen, det revolutionära enskiftet, betornas sug och det senaste århundradets väldiga ekonomiska framsteg. Det serveras nylagad Broccolisoppa med västerbottenost med ostsmörgås för endast 79 kronor från klockan 17.00. Du kan också äta från Hillesgårdens à la carte-meny.

När: Onsdag 28 mars

Tid: Klockan 19.00

Plats: Hillesgården, Fastarp 4452 (utanför Östra Ljungby)