Sportlov 2018 – det här händer i Perstorp

Vecka 8 är traditionsenligt lika med sportlov. Läge för kompishäng, återhämtning och chans till att prova på nya aktiviteter. Varför inte rotfruktsverkstad och bada med en krokodil? Eller testa breakdance och kolla in en legoutställning?

Filmklubb och teater
Programmet för 2018 är varierat och varje dag finns något att göra för den sportlovs­lediga. Biblioteket erbjuder exempelvis filmklubb måndag 19 februari och onsdag 21 februari. Medlemskort i filmklubben hämtas kostnadsfritt på biblioteket. Inträdet till filmerna är också gratis. Tisdag 20 februari ordnas en kombinerad teater och rotfruktsverkstad som riktar sig till barn i åldern
5-9 år.

– Det kan bli riktigt roligt. Staffan Björlund bjuder på tre dockspelshistorier. Efter föreställningen får alla göra en egen rotfruktsdocka att ta med sig hem, berättar Mari Löf.

Spelhåla på biblioteket
På biblioteket ordnas även en spelhåla i hörsalen torsdag 22 februari där besökarna ges möjlighet att spela Wii, couronne och brädspel.

– Spelhålan är för alla barn och unga men lämplig ålder kan vara från cirka tio år till yngre tonåren, säger Mari Löf.

Ugglebadet
På Ugglebadet är simhallen öppen varje dag. Under två timmar från öppning finns chansen att bada med en krokodil. (Självklart handlar det inte om en riktig utan om ett lekredskap).

Bowling
Vidare från sportlovsprogrammet kan nämnas bowling i bowlinghallen torsdag 22 februari. Alla åldrar välkomna. Två tider finns att välja mellan: 14.30-15.30 samt 15.30-16.30. Föranmälan krävs på 315 42.

Karate
Perstorps två karateklubbar erbjuder möjligheten att prova på sporten. Alla åldrar välkomna. Perstorps Karateklubb håller till i Norra Lyckanskolans gymnastiksal måndag (18.45-20), onsdag (17-18.30) och fredag (18-19.30). Ichiban Karate håller till i gamla postlokalen i kommunhuset måndag (18-19) och onsdag (18-19).

Fritidsgården Ozvald
Fritidsgården Ozvald har aktiviteter i idrottshallen på måndag, tisdag och onsdag mellan klockan 13-16. Blandade åldrar. Ozvald är även kvällsöppet onsdag och torsdag (17-22) samt fredag och lördag (17-00).

Lego, Dans och Musik hos ABF

Sportlovsprogrammet innehåller även aktiviteter i Kulturhuset-ABF:s lokaler på Järn­vägs­gatan.

Amöba Kulturförening och ABF ordnar den 21 februari en legoutställning och byggverkstad i danslokalen. Drop-in gäller mellan klockan 10-13.

Torsdag 22 februari mellan klockan 18-20 finns chansen att testa breakdance under ledning av Anders Donoso och Jackie Wong.

På torsdagen den 22 februari mellan klockan 14 och 16 är det öppet hus i ABF:s musikstudio. Det ges även info om hur man startar ett rockband.

Ej Komplett program
Sportlovsprogrammet var vid tidningens pressläggning inte helt komplett, därför kan att programpunkter tillkomma. För komplett program hänvisar vi till kommunens hemsida www.perstorp.se eller kommunens konton på sociala medier: Facebook, Instagram och Twitter.