Porsche 356

Händig karl som bygger bilar på fritiden passar som beskrivning av Staffan Lindén från Klippan.

Under snart 20 år har Staffans intresse varit bilbyggande och det har hunnit bli tre egenhändigt byggda bilar genom åren. Varje bil som Staffan bygger är unik och finns inte i någon motsvarighet i världen. Staffan jobbar på konsultfirman Spets och är just nu på uppdrag hos Tetra Pak i Lund de dagar som han inte är pappaledig med dottern Ebba.

Vad är speciellt med din bil?
– Den är helt unik då den är egenkonstruerad och egenbyggd, det finns inte fler exemplar helt enkelt. Karossen är en glasfiberavgjutning av en Porsche 356 -54 med lämpliga modifieringar som kylluftintag fram och breddade skärmar. Chassit är ett rörramschassi med Volvo mittmotor.

5 snabba frågor om bilen
Märke: Porsche 356 replika
Årsmodell: 2013
Motor: Volvo 850GLT, 170hk
Drar: under litern vid normal körning
Växellåda: 5 vxl manuell

…5 snabba frågor om ägaren
Namn: Staffan Lindén
Ålder: 37 år
Bor: Linnestofta, Klippan
Yrke: Ingenjör
Drömbil: Bygger mina egna drömbilar…