Plastkonferens i Perstorp

Drygt 100 personer samlades på Persgården i Perstorp för att delta i en konferens om plastens historia och framtid. Plasten i Perstorp fyller 100 år i år och det uppmärksammas på olika vis. Arrangör var den ideella föreningen Plastens hus tillsammans med branschorganisationen IKEM och specialkemikoncernen Perstorp AB. Plastens hus har dessutom en permanent utställning som berättar om plastens utveckling.

Olika föreläsare belyste allt från den intressanta historien till dagens utveckling med till exempel miljöanpassade plaster som är biologiskt nedbrytbara. Hållbarhet, utveckling och miljö gick som en röd tråd genom föreläsarnas budskap. Nazdaneh Yarahmadi, Ph.D. Associate Professor – Polymer Technology Chalmers University of Technology talade om plast i ett visionärt perspektiv och vart utvecklingen är på väg. Linda Zellner från Perstorp AB berättade om olika möjligheterna med bioplaster.