Fyshuset – Personlig träning i fokus

Ägare till Fyshuset är Jonny som även fungerar som PT

Nordvästra Skånes största funktionella gym finns i Klippan, vid sidan om Elfdalens camping. Ägare och personlig tränare är Jonny Olsson som har en bakgrund som idrottslärare och brottningstränare vid Riksidrottsgymnasiet i många år.

– Jag har jobbat med träning i hela mitt liv, från brottningstränare och idrottslärare till tränare åt andra idrotter. Efter att jag gått PT-utbildning började jag köra PT träning i mitt garage men utrymmet räckte inte till. I augusti 2015 startade jag Fyshuset och snittar 50-60 PT-klienter i veckan, berättar Jonny.

Högt till tak
Fyshuset har växt för varje år, både ytmässigt men även i medlemsantal. Styrketräningsdelen har blivit större och erbjuder all funktionell träning du kan tänka dig. Allt ifrån hantlar, kettelbells, skivstänger, knäböjställningar, skillmill- och airdynemaskiner. Ja här finns allt och lite till för att få ut maximalt av sin träning!

Företagsträningar och teambuilding är något annat som Fyshuset erbjuder. När man kommer in så är det takhöjden och atmosfären som gör det speciellt och charmigt. Jonny är nästan alltid på plats och hjälper till och ser till att alla blir sedda. Utbudet som finns här gör att motionärer till elitidrottare tränar sida vid sida.

– Det gör det så fantastiskt roligt och skoj och det är ett gott tecken att det mesta finns här, säger Jonny med ett leende.

– Vi har ett grymt gäng som jobbar här och instruktörerna är fantastiskt duktiga. När jag skapade Fyshuset så var det efter hur jag själv skulle vilja ha det på ett gym, som att till
exempel slippa stå och vänta på en knäböjställning eller annat. Så efter all min tid som elit-idrottare, tränare, idrottslärare och mina erfarenheter så blev det så här och det känns som jag har funnit rätt,
fortsätter Jonny.

Emma är Fyshusets senaste nyförvärv.

Emma – en glad och energisk PT
Emma Andréasson är Fyshusets senaste nyförvärv. Emma bor i Helsingborg och är nyss hemflyttad från Norge där hon också jobbat som PT. Precis som Jonny har hon en allsidig idrottsbakgrund inom fotboll, innebandy, friidrott och ridning.

– Att vara en del av Fyshuset ser jag fram emot. Ska bli spännande, men framförallt roligt att jobba på ”hemmaplan” igen.

Emma gick på idrottsgymnasiet här i Klippan och intresset för träning har alltid funnits där.

– Efter en lång skadehistorik och många års rehabträning förstod jag att det är med människor jag vill arbeta. Jag vill vara med att motivera och inspirera andra till en hälsosam och balanserad livsstil. Så efter PT utbildning och en rad andra fördjupningar i området hälsa, jobbar jag idag som personlig tränare, massör och med ungdomar som har funktionshinder eller andra skador, säger Emma.

Förutom PT så kommer Emma också vara med att starta upp ”Mamma” och ”seniorträning” om tisdagar och torsdagar. Den 31 oktober startar seniorträning kl. 10 och mammaträning kl. 11 som kommer att vara varje tisdag och torsdag.

– Emma är ett fantastiskt tillskott här på Fyshuset. Hon är en erfaren, allsidig och oerhört energisk och glad instruktör som alla tycker om. Hon är oerhört tuff och driven när det gäller träning, avslutar Jonny.