Vi gillar mat!

Peter på Ica Kvantum i Klippan rekommenderar:
Fisk- och skaldjurssoppa

4 personer – Ingredienser:
300 gr färsk laxfilé
300 gr färsk koljafilé
500 gr krossade tomater
2-3 st schalottenlökar
100 gr tomatpuré
1 krm timjan
1 krm mejram
100 gr svarta Kalamattaoliver
12 st färska blåmusslor
1 dl handskalade räkor
2 st vitlöksklyftor
1/2 dl fiskfond
2 dl vatten

Tillagning:
Skär den färska fisken i 2×2 bitar. Finhacka vitlöken och skiva schalottenlöken. Hetta upp en rostfri gryta, tillsätt rapsoljan och låt vitlöken fräsas utan att få färg. Tillsätt schalottenlök, örter och rör om. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater, oliver, fiskfond, vatten samt den färska fisken och blåmusslorna. Låt sjuda i 5-6 min. Dra soppan åt sidan. Låt stå och dra i 10-12 min innan servering.

Om ICA Kvantum
På ICA Kvantum Klippan erbjuder vi ett brett sortiment av mat och delikatesser för alla tillfällen. I butiken fyller vi varje dag på med nya färskvaror, frukt och grönt, mejeriprodukter och annat gott som förgyller din matvardag. Besök vår delikatess- och färskvaruavdelning och låt dig inspireras av god mat, kött, färsk fisk och härliga måltidslösningar. Vårt mål är att göra din vardag både enklare och godare!