Smaker från hela världen

Den nya livsmedelsbutiken City Livs har sedan en dryg månad tillbaka en ägare som verkligen brinner för sin verksamhet. Butiken ligger centralt vid hotellet i Klippan och är något ut-över det vanliga. Traditionella svenska livsmedel samsas med mat från Balkan, Mellanöstern och andra delar av världen. City Livs är en butik vars sortiment väcker nyfikenhet och matlust. Ägarens slutsats är enkel: den kulinariska kunskapen kan alltid utvidgas.

Nytt kapitel för Metti
Muhamet Husaj, eller Metti som han kallas, trivdes med sitt industriarbete på Essentia Protein Solutions i Stidsvig, men när hans tjänst skulle gå över i treskift fattade han ett beslut. Han bokade tid med förre ägaren av City Livs och kom överens om ett övertagande av verksamheten. Ett nytt kapitel i Muhamets liv tog sin början. Han förstod att det skulle krävas mycket av honom och hans familj – fru och två barn – men han behövde den utmaning som det innebar att driva en livsmedelsbutik.
– Jag ser mig som en självklar risktagare, och är född med en inre glöd som aldrig slocknar, säger Metti som driver City Livs. Jag är en nyfiken person och älskar att lära känna nya människor och utbyta erfarenheter. Att arbeta i min egen butik och få hjälpa mina kunder är en stor glädje för mig.

All världens mat
City Livs har alltså ett sortiment som är något utöver det vanliga för en livsmedelsbutik och alla skall känna sig välkomna i butiken. Metti har sina rötter i Kosovo och har god kännedom om maten från Balkanländerna. Men hans filosofi när det gäller butikens utbud är bredare än så.
– Hos mig skall det finnas något för alla, poängterar Metti. Det spelar ingen roll om du är från Sverige eller Syrien, Polen eller USA. Jag vill väcka intresse för mat från alla världens hörn. Det skall kännas självklart att handla en burk ajvar likaväl som en burk inlagd gurka.

Väcker nyfikenhet
Att Metti är en positiv och utåtriktad person märks genast när man kommer in i butiken. Han har ett gott humör och pratar vänligt med sina kunder. Och precis som Metti säger, utbudet på hyllorna väcker nyfikenhet. Du hittar lök, tomater och potatis och andra välkända svenska varor, men på hyllorna finns också turkisk yoghurt, kalamataoliver, cornichons, favabönor, hibiscuste och mycket annat som man känner att man måste prova på!

Rätt pris och vänligt bemötande
Varorna skall ha hög kvalitet och Metti betonar att priset på en vara måste vara rätt. Att hålla ett brett sortiment i butiken kräver kunskap och planering. Han gör sina inköp hos ett flertal grossister i Skåne, allt för att ha ett varierat utbud på hyllorna.
– Kommer du och handlar hos mig så hjälper jag dig gärna till bilen med dina varor. Är det något som du saknar på hyllan så beställer jag det, betonar Metti som sätter ett vänligt bemötande högt. Vi har generösa öppettider, märker du sent på kvällen att mjölken är slut, har du chans att fixa det hos mig. Och har räddat frukosten till morgonen därpå. Jag kan nog prata mycket om vad jag står för och hur jag känner. Det bästa är om du själv kommer hit. Mitt mål är att här ska finnas något för alla. Om inte, så tar jag till mig din efterfrågan och ordnar det. Jag säger varmt välkommen till City Livs i Klippan!