Zignerat Zachhau

Jag och mina två barn har varit på lite minisemester. Vi packade vagnen full med leksaker, sommarkläder och barnmat. Ebba packade sin lilla resväska: en prinsesskrona, två nallar, en pytteliten morgonrock till dockor och några teckningar. Allt man behöver för en lyckad semester!

Slutdestinationen var Växjö och hej och hå så åkte vi genom grönskande landskap. För 154 spänn åkte vi i en timme i en tokvarm kupé. Rena hälsokuren, jag tror att jag svettades bort minst fem kilo i värmen.
– Luktar det Ebba-fes, mamma? undrade Ebba och tittade nyfiket på medresenärerna.

Lisa övade på sitt nya favoritljud, ett långt ylande, som hindrar all övrig kommunikation och samtal inom en radie på några kilometer.

Vi firade nationaldagen i Växjö. Jättefint var det! Hoppborg till barnen, ansiktsmålning och små Sverige­flaggor till alla. Kön till ansiktsmålningen var galet lång och flickan framför var väldigt precis i sitt önskemål om motiv: en velociraptor. All heder åt ansiktsmålarna som kastade sig över varje uppgift. Ebba valde den något enklare tigern. Sen fick vi se på skolan som flickornas moster går på. Där stannade vi i en träningshall i över två timmar, bättre än alla lekland i världen! Vi lekte tjuv och polis med pedagogiska tillbehör (kravallsköld, skyddsväst och skumgummibatong). Vagn, ungar, jag och alla våra saker fick ganska bra plats i de 22 kvm stora studentrummet. Min syster gillar vit inredning. Vitt, vitt, vitt. Så vitt att jag bara vill lägga alla hennes prylar i ett stort färgbad som ger allt en liten touch av färg. Med två barn, varav den minsta nyss lärt sig att äta är en vit, minimalistisk lägenhet icke att rekommendera! Vi gjorde kaoz med den efter cirka två timmar…

Jag passade på att plocka ut en julklapp i förskott. Den innebar att min syster passade båda barnen och sen duschade jag tills allt varmvatten i Växjö var slut. Ahh, lyxiga egentid! Innan vi tuffar hem med tåget imorgon återstår en runda på stan innan min syster slutar skolan. För att sätta lite extra piff på vardagen ska jag på egen hand med vagn och två barn försöka hitta nåt slags badplagg att ha på vår kommande Lalandiaresa. Håll tummarna för att jag slipper jaga efter något barn genom butiken halv­naken!