Klippanskrivarna

Det startade med en studiecirkel för två år sedan. Thomas Ekberg, journalist och barnboksförfattare med rötter i Klippan, höll inledningsvis i cirkeln som anordnades av Studiefrämjandet.

De medverkande fick vägledning i ”att skriva”, men ganska omgående tog en stark entusiasm över och gruppen blev i stort sett självgående. Deltagarna bestämde sig för att skriva en bok. De sju skribenterna samlade sina berättelser och till sommaren 2015 hade man ”Orden runt Klippan” klar.

Debuten var avklarad och försäljningen gick bra. Klippanskrivarna hade fått blodad tand och till sommaren 2016 kommer så deras andra bok. Boken släpps och försäljs på Åby marknad den 21 juni.
Den som är nyfiken på vilka berättelserna är den här gången skall inte tveka. Björn Adell, Margareta Flatemo, Lili Ann Heurlin Jonsson, Ulrika Ullice Ingmarsson, Lisbet Nielsen, Sten-Olov Nilsson och Inger Norling har samlat berättelser med blandade motiv, men en hel del historier med lokal anknytning. Till exempel har man tillsamman skrivit om Inges Lek & Hobby och Margareta Flatemo har skrivit om sin tid på Tvärby tobak. Inger Norling ger sin bild av Vis-Albin, försäljare av visor och ”försiktighetsmedel” i Östra Ljungby-trakten.

Gruppen har förstärks av Elias Bengtsson, som berättar om sitt förflutna som kulstötare, och Ulrika Stigsson, som har gjort illustrationer till boken.