Fixar både inne och ute till privatpersoner och företag

Ni som bor i Klippan eller Ljungbyhed har sett dem. Det är de små, raska traktorbilarna som ilar fram mellan uppdragen i tätorten. BOSAB står det på dem, och på flaket ligger häcksax, spade och kratta, ja, alla de redskap som krävs vid skötsel av fastighet och trädgård. En flink medarbetare på firman tar sig an rabatter och gräsmattor innan avfallet forslas iväg i den energisnåla, lilla bilen.

Brett register

Bosab har ett brett register när det gäller allt som hör till underhåll av en fastighet. Skötsel av trädgård är visserligen en stor arbetsuppgift, i synnerhet på sommarhalvåret, men även inre underhåll som trappstädningar och annat utförs.
– Vi har även två snickare och två målare som gör ombyggnader och renoveringar. Vi har bred kompetens i firman, säger Magnus Ströbeck som äger företaget. Så förutom ren fastighetsskötsel gör vi rätt mycket mer. Fönsterbyten är ett annat exempel.

Magnus startade Bosab 1999 efter att själv ha arbetat som fastighetsskötare i tretton år, bland annat för Riksbyggen. Erfarenheten är således lång. Sedan starten för sjutton år sedan har arbetsstyrkan gått från två till cirka femton anställda.

Större och mindre kunder

Bosab har såväl stora som små kunder; fastighetsbolag och privatpersoner och alla där emellan hälsas välkomna. Till det kommunala bostadsbolaget Treklövern utför man mycket trädgårdsskötsel, men även annat fastighetsunderhåll. I Ljungbyhed sköter man underhållet på de kommunala fastigheterna. Fastighetsbolaget Heimstaden som har fastigheter i Klippan och Örkelljunga med cirka 300 lägenheter anlitar också Bosab.

Modern maskinpark

Bosab håller en modern maskinpark. De små dieseldrivna traktorerna är som sagt energisnåla, men även andra maskiner har fördelar. Ogräsbekämpning bedrivs med en effektiv och miljövänlig metod där hetvatten tar kål på oönskade växter. Det sparar miljön från kemiska bekämpningsmedel och skonar asfalt och stenläggningar. Man kan även tvätta tak effektivt med denna utrustning. Nyligen har man köpt in en sopmaskin som effektivt tar hand om grus förutom annat skräp. En nyinköpt mossrivare har visat sig vara snabb och effektiv, dessutom så utför den vertikalskärning, vilket kommer att spara mycket tid och kraft för de villaägare som anlitar tjänsten.

Bosab har sedan några år tillbaka sitt högkvarter på Storgatan 12 där det tidigare varit Shell-mack och biltvätt. Läget är centralt och lokalerna har renoverats efterhand för att anpassas till företagets behov. Garage för maskinerna och personalrum har iordningsställts, men ytterligare renoveringar pågår.

Rabatt och ROT-avdrag

Den 1 januari reducerades ROT-avdraget med 20%, men det behöver inte påverka en privatperson att anlita Bosab.
– Vi lämnar 20% i rabatt på arbetskostnaden, vilket gör att det sänkta avdraget inte påverkar priset för våra kunder, säger Magnus. Vi är billiga. Du som behöver hjälp med vårbruket i din trädgård kan höra av dig till oss!