HÅLL SVERIGE RENT – dags för skräpplockardag

Stiftelsen Håll Sverige Rent arrangerar årligen en dag då vi alla kan hjälpas åt för att skapa en renare och behagligare miljö omkring oss. Hög tid för skräpplockardag, alltså! Den som vill deltaga kan anmäla sig till Håll Sverige Rent. Man får då material från dem och kan tillsammans med goda vänner och bekanta göra en insats och förbättra vår utemiljö.

– Eleverna på skolorna brukar göra detta under några veckor på våren. Det visar på ett mycket fint engagemang från skolbarn och lärarpersonal, menar
Tord Andersson, miljöstrateg på
Söderåsens miljöförbund. De flesta skolor och förskolor använder sig också av Håll Sverige Rents pedagogiska material i undervisningen. Det handlar inte bara om att plocka skräp utan även om att skapa en allmän med­vetenhet om miljöfrågor.
– Men även vuxna, privatpersoner och medlemmar i föreningar, kan tillsammans göra en insats för vår gemensamma miljö, fortsätter Tord Andersson.

Håll Sverige Rent har funnits sedan 1983. Bakom stiftelsen står bland annat Naturskyddsföreningen och AB Svenska Returpack. Kampen för ett skräpfritt Sverige pågår ständigt och kräver
engagemang av oss alla!Du som vill deltaga anmäler dig på:
www.hsr.se/2016
Kontakta Söderåsens miljöförbund för hjälp och idéer:
Tord Andersson 0435-78 24 82
Maja Jonholm 0435-78 24 91