Din dörr – vårt jobb!

Det var den besvärliga situationen med återkommande varsel och uppsägningar på Swedoor i Åstorp som fick Michal Pogorzelski att satsa på egen firma. Efter 16 år hos dörrtillverkaren i grannkommunen har han tagit sina kunskaper och erfarenheter med sig och blivit sin egen.

Det har gått ett knappt år sedan Klippansonen Michal drog igång sitt företag. Bland kunderna finns hittills privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Men såväl kommuner, fastighetsägare och företag är hjärtligt välkomna att höra av sig om de behöver hans tjänster. Ett stort arbete var bytena av 84 dörrar hos bostadsrättsföreningen Solslätt.
– De blev nöjda, så jag och min samarbetspartner har fått fler jobb för dem, säger Michal. Ytterdörrar kan i vissa fall vara rätt besvärliga att byta om du är ensam, så då arbetar jag tillsammans med MXO Bygg.

Dörrkunskap

Med fru och två barn blir det inte mycket tid över efter arbetet. Även om Michal har ett stort musik- och fotbollsintresse, så tar hus och familj en stor del av hans tid. Men arbetslivet handlar om dörrar och hans gedigna kunskaper om dörrars funktion, modeller och teknik, är en stor tillgång i det dagliga arbetet.
– Som regel byter man både dörr och karm, berättar Michal. Ett dörrbyte sker ofta efter 30-40 år och då är ju karmen oftast också sliten. En ytterdörrs livslängd beror mycket på vädrets makter. Står den under tak så att det inte regnar på den så håller den mycket längre. Dock är det vanligare att man behåller den gamla karmen vid innerdörrsbyten.

Fullservice – även fönsterbyten

Det är inte bara inner-, ytter-, förråds-, tambur- och andra dörrtyper du kan få monterat av Michal. Även fönsterbyten ingår i hans kompetensområde. Då Michal är obunden av avtal tillhandahåller han dörrar och fönster från kända och pålitliga leverantörer; kvaliteten på produkterna är viktig för
honom. Kunden kan välja utifrån kataloger. Michal tar mått och efter beställning och leverans sätts produkterna på plats. Efter monteringen tar han alla gamla dörrar, fönster och annat spill med sig. Kunden behöver alltså bara bestämma sig för vilken produkt han vill ha, Michal fixar resten. Fullservice med andra ord!