Klippans Kommun hedrade tillväxtföretag

I början av december bjöd Klippans kommun in 34 företag i kommunen till en träff på Kulturcenter i Klippan. Inbjudna var de företag som bidragit till att Klippan hamnade högst i listan Bästa Tillväxt i Skåne 2015. I vårt novembernummer kunde man också läsa att Perstorp kom på andra plats i den skånska rankingen.

De närvarande företagen bjöds på middag och blev hyllade med korta tal av såväl kommunalrådet Kerstin Persson som oppositionsrådet Kenneth Dådring. Näringslivsutvecklare Anders Lindberg och kommunalrådet delade ut diplom efter måltiden. Det är upplysningsföretaget Syna som beräknat värdena när det gäller företags omsättningsökning, ökat antal anställda och andelen företag som går med vinst.

Bland de premierade företagen fanns bland annat Årets företagare 2014, Tindra Personlig Assistans AB, som arbetar med stöd och service för dem som fått beviljat personlig assistans enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Företaget har cirka 300 anställda i sin verksamhet runt om i Skåne. Företaget startades i Klippan 2005 av Kenneth Urkedal, som tidigare arbetade som enhetschef för personlig assistans inom Klippans kommun.
– Det är häftigt! svarar Jonas Urkedal, verksamhetschef på Tindra, på frågan om hur han upplevde utmärkelsen. Politiker pratar ju mycket om att skapa ett företagarvänligt
klimat, och det här är ett kvitto på att det blivit något av det.

Även 2014 års mottagare av kommunens närings­livspris, Städpatrullen, fanns med bland företagen.
– Det är roligt, tycker Piotr Pitula som driver företaget tillsammans med hustrun Edyta. Det känns också bra att vara med i laget här, bland de övriga framgångsrika företagen. Och det är roligt för Klippan.

Träffen avslutades med att en av företagarna tackade näringslivsutvecklaren Anders Lindberg för gott samarbete, vilket följdes av en varm applåd. Den vikarierande turistinformatören Sara Nordlander passade också på att presentera sig.