Stor generositet i Ljungbyhed

Den 3 oktober påbörjade Röda Korset sin insamling av kläder och leksaker till de transitboende flyktingarna på Ljungbyhed Park.

Man fick ett fint gensvar på sitt upprop och Röda Korset har sedan starten dessutom tagit emot mängder av spontant överlämnade gåvor från privatpersoner, företag och föreningar.
– Hittills har 1500 flyktingar fått ta emot varma kläder. De som bor i Ljungbyhed och har skänkt kläder kan se sin vinterjacka eller mössa värma en medmänniska, berättar Ingegerd Hagelin, informations­ansvarig på Röda Korset Lungbyhed. Och lyckan av att se småbarnen ta emot en leksak skulle vi önska att alla fick uppleva. Vi är 66 volontärer som arbetar med sortering och utdelning av kläder, men fler är välkomna att hjälpa till!

Störst behov för tillfället:

– Barnvagnar
– Fotbollar, pumpade
– Herrskor, storlek 42-45
– Herrjackor, storlek small och medium
– Ryggsäckar
– Kritpaket med ritblock i en hopknuten plastpåse
– Memoryspel

Röda Korset har öppet för inlämning på Lägergatan 5 på Ljungbyhed Park måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar kl 10-12. Den som vill ha mer information kan kontakta Ingegerd Hagelin, tfn 0435-770109, 0734-398169, e-post: i.hagelin@bredband.net