Julklappshjälpen

Även i år finns möjligheten att skänka leksaker till Julklapps­hjälpen i Klippan. Syftet med Julklappshjälpen är att alla barnfamiljer i Klippan skall kunna fira jul med julklappar, även de som har det ekonomiskt svårt. I fjol fick man ihop inte mindre än 800 leksaker och 136 barn fick julklappar genom Julklappshjälpen.

Den 2 december kl 17-20 finns Julklappshjälpen i den före detta leksaksbutiken – Inges Lek & Hobby – på Järnvägsgatan för att kunna ta emot donationer av saker till barn. De frivilliga i Julklappshjälpen kommer att paketera sakerna så att de blir julklappar. Med paketen följer en tom etikett som sedan kan användas till julhälsning, julklappsrim och barnets namn.

Ansöka

Den som är ekonomiskt utsatt har alltså möjlighet att söka hjälp hos Julklappshjälpen. Man mejlar sin ansökan till: julklappshjalpenklippan@hotmail.com och märker den ”ansökan”. Ange barnets kön, ålder och intressen. Inget namn eller någon adress behöver anges, man ansöker med sin mejladress och förblir anonym. Den som inte har e-post eller tillgång till internet kan lämna en skriftlig ansökan via kommunbiblioteken. På biblioteken i Klippan, Ljungbyhed och Östra Ljungby finns blanketter och brevlådor där ansökan kan lämnas.

Sista dag att ansöka är 13 december och de som får julklappar meddelas i mitten av december.