Företagarna träffades på Parkköket

Säsongens första företagarträff gick av stapeln onsdagen den 16 september. Företagarna i Klippan och Klippans kommuns näringslivsutvecklare bjöd in till lunchträff på Parkköket i Kultur Center. Ett 50-tal personer från lokala
företag, Klippans kommun och andra organisationer samlades för en stunds information, samvaro och idé­utbyte.

ALMI, Exportkreditrådet och Business Sweden

Företagarnas ordförande Adnan Pehlivanovic och kommunens Anders Lindberg hade bjudit in representanter från ALMI, Exportkreditrådet och Business Sweden. Dessa presenterade sin verksamhet och hur de kan stödja företagare på olika sätt.
– Vi är ett offentligt ägt bolag som hjälper entreprenörer med lån till affärsprojekt, berättade Nenne Hansson och Johan Olsén på ALMI.
– Vi kan också gå in med riskkapital i projekt där det kan vara svårt att hitta finansiärer. Sedan erbjuder vi rådgivning till alla företag när man behöver hjälp med att övervinna svårigheter eller att få företaget att växa.

Exportkreditnämnden, EKN, som har funnits i Stockholm sedan 1930-talet, har sedan något år tillbaka ett lokalkontor i Malmö. Greger Leijonhufvud, regionansvarig för Skåne och Blekinge, presenterade EKN:s verksamhet som framför allt handlar om att lämna krediter och garantier för förluster till exportföretag. Deras verksamhet riktar sig också till exportföretagens underleverantörer.

Astrid Hackl från Business Sweden informerade kort om det stöd man kan få av dem om man som företagare funderar på att expandera internationellt.

Gesällbrev till frisör

Företagarnas representant överlämnade ett gesällbrev till Ellinor Larsson, Hard Rock Salong, som strålade av glädje över av ha klarat sitt gesällprov.
– Jag är imponerad av uppslutningen, sade Greger Leijonhufvud från Exportkreditrådet. Jag fick på plats tips på företag i bygden som arbetar med export, företag som jag kommer att söka kontakt med i mitt arbete. Träffen avslutades med möjlighet till personlig kontakt och frågor till de inbjudna gästerna, utbyte av tankar och idéer mellan företagare och kommunens representanter.