Hela året blir en fest!

Stigs Autoshop i Klippan startades 1975 av Stig Andersson. Idag är det sönerna Thomas och Kent Andersson som driver företaget.

Sönerna minns invigningen för 40 år sedan och ser fram emot att fira jubileet med alla nya och gamla kunder som kommer för att få hjälp med reservdelar och tillbehör till alla slags fordon!
– När Stigs Autoshop startade var det nytänkande, då fanns det inte så många butiker av den här sorten med reservdelar. Första butikslokalen var i ett garage vid Klippans begravningsbyrå. Därefter flyttade vi till en källare där gamla färgaffären låg tidigare. 1989 byggdes de befintliga lokalerna och här har vi hittat hem, säger Kent Andersson.

Omväxlande (detektiv)arbete

Kent och Thomas beskriver sig själv som allt-i-allo på företaget. Totalt är de fyra stycken, inklusive medarbetarna Kristian och Tonny, som jobbar på Stigs Autoshop. Hit kommer folk för att hitta rätt i reservdelsdjungeln när det gäller bilar, båtar, motorcyklar och andra fordon.
– Det är lite av ett detektivarbete. Vi har många kunder som har veteranbilar och amerikanska gamla bilar. Då går det inte bara att leta i någon ny katalog på nätet, utan då får man vara lite detektiv. Det är det som är så roligt med jobbet, att det är omväxlande och man vet aldrig vad en ny dag innebär, säger Thomas.
Stigs Autoshop tillhör sedan länge BDS (Bildelsspecialisten). Det är en stor kedja som ger en hel del fördelar när det gäller marknadsföring, avtal och annat.
– Samtidigt styr vi över väldigt mycket själv. Vi väljer exempelvis våra egna leverantörer men det är skönt att tillhöra en större kedja, säger Kent.

Snabba leveranser

Bilar är en stor del av brödernas liv, både på jobbet och privat. Båda har ett stort bilintresse och äger veteranbilar och Kent har också en modern cabriolet.
Varje dag har företaget två turbilar som levererar reservdelar och varor till bilmekaniker och verkstäder runt om i området. Beställningar som görs på kvällen levereras till företaget under natten och gör att kunden kan ha sina varor redan dagen efter beställningen gjordes.
– För oss var det självklart att ta över företaget. Vi har varit med hela tiden och har fostrats i hur det är att driva familjeföretag. Vi har inte tröttnat på bilar än i alla fall, skrattar Thomas.

40-årskalaset kommer att firas under hela året med bra erbjudande på olika säsongsvaror.
– Vi trivs bra i de lokaler vi har nu. Vi kan expandera om vi vill, och vi har vad vi behöver här. Vi har över 10 000 artiklar på lager och kan beställa hem i princip vad som helst snabbt. Vi har bra öppettider och det känns som vi hittat rätt på de flesta plan, säger Kent.