Premiären närmar sig!

Det är ett tag till innan det är dags för premiär av Bruksspelet 2015. Den 2 juli går ridån upp för årets föreställning på och om Pappersbruket i Klippan.

Förberedelserna är däremot i full gång och det repeteras dans, sång och repliker. Söderås Journalen tog pulsen på producenten Heléne Lindquist inför premiären!
– Det går verkligen jättebra. Vi är 71 stycken i ensemblen som repeterat minst två gånger i veckan under våren. Nu skruvar vi upp tempot och inför premiären är det repetitioner 4-5 dagar i veckan, säger Heléne som för tredje året i rad sätter upp en musikal om Pappersbruket och Klippans historia.

Årets föreställning handlar om hur järnvägen kom till Klippan och utspelar sig under två veckor år 1875.
– Förra året gjorde regissören Annika Kofoed en omarbetning på första årets manus. I år har Annika skrivit en helt ny berättelse som kretsar kring entreprenören Christhen Asp Bock, hans familj och deras tid på bruket. Vi har hittat många av karaktärerna genom att gå igenom lönelistor från den här tiden och kan på så sätt ge dem liv igen, säger Heléne som själv spelar rollen som Fru Hilda Lindqvist i årets föreställning.

Proffs och amatörer på samma scen

Bruksspelet spelas för tredje året i rad. Det är ett spännande och omtyckt projekt som tar med publiken på ett äventyr om Klippans historia. I projektet ingår både professionella skådespelare och ett stort gäng amatörer som lägger ner massor av ideell tid. Alla föreställningar spelas på fabriksområdet på Klippans Pappersbruk och den vackra miljön tar publiken med på en resa bakåt i tiden.
– I år kommer vi att spela 13 föreställningar varav en är teckentolkad. Vi är otroligt förväntansfulla och laddade inför sommarens föreställningar, säger Heléne Lindqvist.