Nya lokaler ger framtidstro!

I januari 2015 fick Klippans Bordtennisklubb nya lokaler. Man lämnade de gamla lokalerna på Snyggatorpsskolan och fick äntligen egna, stora lokaler på Storgatan 47 i Klippan (gamla brottarlokalen). Här tränar unga och gamla under samma tak och den nya lokalen betyder mycket för klubben som satsar på både pensionärsgrupper, företagsserie och givetvis nya medlemmar.

– Eftersom denna lokal bara är vår slipper vi plocka fram borden inför varje träning och ställa undan dem när vi är klara som vi fick göra förr. Det gör att vi har en bättre samlingspunkt för hela klubben och det sparar oss mycket jobb, säger ordförande Thomas Ållemark när Söderås Journalen hälsar på en måndagskväll i de nya lokalerna.
Träningen pågår för fullt och de nio borden används flitigt. Yngre och äldre spelare tränar mot varandra och pingisbollarna smattrar mot borden.
– Bordtennis är en sport där alla kan tävla mot varandra. Är man sugen på att testa kan man komma hit när som helst när vi har träning, fortsätter Ola Styrlander som är sekreterare i föreningen.

Egen serie för företagslag

Till hösten har klubben planer på att ha företagslag som kan anmäla sig och sen får tävla i tvåmannalag.
– Är man ett företag eller kompisgäng som redan nu känner sig sugna på företagsserien så kan man anmäla sig till oss i klubben. Tanken är att det ska pågå under en säsong. En perfekt form av friskvård, säger Thomas som själv sysslat med pingis sen han var 8 år.
Klippans Bordtennisklubb har också planer på att ha träning för pensionärer.
– Vi tänkte försöka bjuda in pensionärsföreningarna i närheten till ett öppet hus under sommaren. Efter det är vår ambition att komma igång med en pensionärsgrupp, säger Mats Dahlgren i styrelsen.
Klubben har träning för de yngre två dagar i veckan, måndagar och onsdagar. Seniorerna tränar samma dagar, men kan också använda lokalen när de vill under veckan.
Thomas, Mats och Ola har alla tre varit engagerade i klubben i många år. Ola och Mats halkade in när deras barn tränade i klubben.
Bordtennis är ju så himla roligt, konstaterar Ola.

Många ambitioner

Ambitionerna i de nya lokalerna är många. Ola, Mats och Thomas hoppas att klubben snart ska få många aktiva på tävlingssidan som vill åka ut och tävla.
– Vi välkomnar gärna fler tjejer till klubben, just nu har vi inte så många. Det hade varit roligt om vi kunde bli så många tjejer att vi kunde ha en renodlad tjejgrupp, säger Ola.

– Vi har också en ambition att utöka tävlingsverksamheten så vi kan arrangera fler egna tävlingar. Vi kan ha mindre tävlingar här i den nya lokalen, och det känns spännande att se vart det leder, säger Mats.
Ute i träningslokalen pågår träningen för fullt. Det tränas på skruvar, smashar och fintar och den nya lokalen har gett klubben ny fart med sikte på framtiden!