Finner lugnet i Grekland och Klöva Hallar

Lena Karolidou är ett namn som ofta förekommer när man pratar om Klippans Gymnastikkrets. Hon började med gymnastik som fyraåring och har varit ordförande i föreningen i mer än 20 år. Hon är ett välkänt ansikte för många som besökt Klippans Gymnastikkrets men vem är hon egentligen? Lena Karolidou är Månadens profil i Söderås Journalens majnummer 2015 och vi tänkte krypa under skinnet på henne för att lära känna henne lite bättre!

Lena är född och uppvuxen i Klippan. Gymnastiken kom som sagt in i hennes liv tidigt och redan som 13-åring var hon ledare i klubben. Idag har hon lämnat rollen som ordförande och styrelseposten bakom sig och är ”bara” ledare för olika tränings- och tävlingsgrupper.
– Föreningslivet ger mig så otroligt mycket. Att se barnen lära sig något nytt och utvecklas är det bästa med allt arbete vi lägger ner i föreningen.

Som ogift hette hon Möller, men det lite mer exotiska Karolidou kommer från makens grekiska efternamn. Hon och maken, som bott i Sverige sedan han var 9 år, träffades på en fest hos gemensamma vänner. De har varit tillsammans sen de var 18 år och har två barn och två barnbarn.
– Jag har försökt lura med mig både barn och barnbarn till gymnastiken. Mina barn har fått hänga med mig sen de var pyttesmå så de hann tröttna på föreningslivet ganska fort, skrattar Lena.

– Barnbarnen håller på med gymnastik men i Åstorp. Det blev lättare eftersom det är där de bor.

Klöva Hallar, Grekland och möte med människor

Hon och maken bor på en gård i Klöva Hallar. Maken har hästar men det är inget intresse som Lena delar.
– Han har sina hästar och jag har gymnastiken, säger Lena.

För några år sedan köpte familjen ett hus i Grekland som de har renoverat. Planen framöver är att kunna bo halva året i Sverige och halva året i Grekland. Fram tills dess åker de till huset i Grekland så ofta de kan.

I snart 20 år har Lena jobbat inom Åstorps kommun där hon numera jobbar som budget- och skuldrådgivare.
– Det är ett intressant och roligt jobb. Jag träffar mycket människor och då trivs jag som bäst. Jag tycker att mötet människor emellan är fantastiskt. Visst är det ett tufft jobb på många vis, men när jag märker att jag kan göra skillnad i mitt jobb och hjälpa människor, då känner jag att jag har lyckats.

Halva arbetstiden jobbar Lena dessutom som verkställare för att hjälpa till att få fram kontaktpersoner till människor i behov av det.
– Båda mina yrkesroller handlar om att hjälpa människor och att ”hitta rätt”. Att hitta rätt kontaktperson till en människa är inte alltid det lättaste, men när man känner att det blir riktigt bra, då är jag lycklig. Jag får tillbaka så mycket genom mitt jobb när jag känner att jag kan hjälpa.

De senaste åren har hon också varit fack-förbundet Visions lokala representant.
– Jag tycker det är viktigt att diskutera de fackliga frågorna och genom uppdraget kan jag påverka mycket för medlemmarna i
Vision.

Kopplar av hemma

Lena beskriver sig själv som väldigt självständig och rak i sin kommunikation.
– Jag är pigg och glad för det mesta, tillägger hon med ett leende.

Drömmarna om att jobba som chef har alltid funnits och Lena har läst enstaka kurser i ledarskap på Malmö Högskola.
– Men nu tycker jag att jag har hittat min grej och jag trivs väldigt bra med de arbetsuppgifter jag har idag, så jag har nog lagt chefsdrömmarna på hyllan.

När hon blickar fem år framåt i tiden tänker hon sig att hon jobbar med det jobb hon har idag. Hon tror också att hon är kvar som ledare i Klippans Gymnastikkrets.
– Jag har inga planer på att sluta med gymnastiken, jag tycker fortfarande att det är så roligt! Det skulle vara om de kastar ut mig… Ibland funderar jag på om jag skulle backa tillbaka och ge yngre ledare chansen att ta över och utvecklas, men än så länge går jag kurser och försöker uppdatera mig.

Lena har hektiska dagar fyllda med människor och en fritid fylld av aktiviteter på Klippans Gymnastikkrets.
En ledig kväll tycker Lena om att bara vara och ta det lugnt hemma.
– Jag tycker om att bara sitta rätt upp och ner och slappa när jag väl är ledig. Jag tycker också om att ha gäster, bjuda på något gott eller gå ut på restaurang och äta, avslutar Månadens Profil Lena Karolidou.