Underhållsfria fönster från Lysekil i Klippan

På Lantmannagatan i Klippan, i samma byggnad som Er Byggare, hittar vi Orama Fönstret. Här finns Niclas Bång som är säljare för Orama i region Syd Skåne. Orama fönstret är speciellt på många sätt! De tillverkas med en utsida av aluminium och en insida av glasfiber som ser ut precis som trä och är i princip helt underhållsfria. Dessutom utan att bli dyrare än traditionella aluminiumbeklädda träfönster!

I augusti 2014 flyttade Niclas in i den fräscha fina lokalen. Han har jobbat på Orama sedan 2011. Tidigare jobbade han hemifrån och han befinner sig en hel del ute på vägarna hos kunder.
– Jag trivs väldigt bra med mitt nya kontor. Här har vi möjlighet att ha visning och utställning av våra fönster och altandörrar. Kunderna kan komma hit och i lugn och ro sitta ner och prata om vad det är de behöver. Vi kan skräddarsy i princip vilka fönster eller altandörrar som helst, säger Niclas.

Tid över till annat!

Orama fönstret är ett företag som är familjeägt av far och son Arne och Rolf Karlsson. Fönstren tillverkas i Lysekil och är patentskyddade för sitt unika material.
– Det unika med Orama är att efter de är inmonterade i huset kan man släppa tanken på sina fönster helt och fullt! Kanske någon liten oljning då och då, men Arnes tanke med Orama är att du byter fönster en gång i ditt liv och sen behöver du inte göra det mer. Det finns inget trä i Oramas fönster och alltså inget som kan ruttna.

Dagligen stöter Niclas på fastighetsägare som köpt billiga fönster exempelvis på Blocket. En investering som ofta slutar med att man efter 8-10 år får byta ut alla fönster igen.
– Orama har många stora fastighetsbolag som kunder och jag samarbetar med de flesta snickerifirmorna som arbetar med fönster här i Skåne. Det roligaste med mitt jobb är alla nöjda kunder. Jag har faktiskt aldrig haft en missnöjd kund. Vårt positiva rykte sprids från kund till kund, och det är det bästa betyget man kan få, avslutar Niclas och hälsar alla välkomna att besöka honom i lokalen på Lantmannagatan och lära känna Orama mer.