Klippan Rotaryklubb överlämnade välkomna sponsorpengar

Torsdagen den 12 februari befann sig Heléne Lindquist i Spanien för att fira sin födelsedag. Då ringer plötsligt Margareta Prabin, PR-ansvarig på Klippan Rotaryklubb, och berättar att Rotary bestämt sig för att överlämna ett bidrag på 35 000 kronor till Bruksspelet.
– Först blev det alldeles tyst i luren sen hörde jag bara ett glädjeskrik från Heléne, berättar Margareta.

Den 10 mars var det dags för överlämning av bidraget på Best Western i Klippan. Heléne Lindquist berättade om arbetet med Bruksspelet och vad ett sådant här bidrag betyder.
– När jag fick samtalet och beskedet så kändes det så underbart att veta att jag inte är ensam om att tro på projektet. Nu är det lite lättare att somna på kvällarna, säger en glad Heléne.

Tidigare år har Bruksspelet fått hjälp med finansieringen genom EU-projekt. Nu har denna tidsbegränsade EU-finansiering upphört och gänget bakom Bruksspelet har valt att stå på egna ben.
– Visst är det en chansning och en risk, men jag vet att vi har en bra produkt och min magkänsla säger mig att detta kommer bli bra.

Nu letar Heléne och Bruksspelet sponsorer. Alla sponsorpengar, stora som små, bidrar till att Bruksspelet kan fortsätta genomföras och sätta Klippan på kartan.

Rotary hjälper många

Klippan Rotaryklubb har under många år bidragit med medel till nationella och internationella projekt såsom ”Rotary Läkarbank” och
”Utrota polio nu” samt lokala projekt som t.ex. Bruksspelet.

Klippan Rotaryklubb är en av 32000 klubbar i över 200 länder. Man har 40 medlemmar och välkomnar både kvinnor och män som nya medlemmar.
– Vi har lunchmöten varje tisdag på Best Western Hotel i Klippan, avslutar Margareta Prabin.

För den som vill veta mer om Rotary, kontakta Jan Billing eller Margareta Prabin via hemsidan www.Rotary.org.

Motivering

Under två år hittills har man kunnat njuta av en intressant och underhållande skildring av en bit Klippanhistoria. Detta tack vare ett gäng verkliga entusiaster som med hela sin själ och inlevelse gjort detta fantastiska skådespel möjligt. Rotary ser det som viktigt, inte bara att vi får se en fortsättning på berättelsen om Pappersbrukets historia, utan även som en stor betydelse för hela bygdens historia.