Antilopenelever fick testa judo

Innan det var dags att gå på höstlov vecka 44 fick eleverna på Antilopenskolan i Klippan möjlighet att prova på judo på idrottslektionerna. Instruktör var Saeid Mohammadi från Perstorps Judoklubb.

Det var Perstorps Judoklubb som kontaktade Annett Larsson, idrottslärare på Antilopenskolan, och frågade om man kunde få komma till skolan och träna judo med barnen. Projektet innebar inga kostnader för skolans del, utan var finansierat via Skåneidrotten.
– Vi tyckte det var en rolig idé och valde att nappa på detta. Det är kul för barnen att få prova på andra idrotter än de traditionella skolidrotterna, säger Annett Larsson.

För alla åldrar

På Antilopenskolan finns elever i klasserna F-6 inom grundskolan, samt F-9 på grundsärskolan och träningsskolan. Alla elever fick prova på judo – något som blev mycket uppskattat.
– Det var ett fåtal som provat på tidigare, men det finns ju ingen renodlad judoklubb i Klippan, så de flesta var nybörjare. Instruktörerna anpassade givetvis träningen efter ålder så att det skulle passa till och med de allra yngsta.

Barnen lär av varandra

Det är inte första gången Antilopenskolan är inblandade i denna typ av projekt. Häromåret hade man handikappidrottare på plats som lärde ut bland annat rullstolskörning och sittande volleyboll till eleverna.
– Eftersom vi har både grundskola, grundsärskola och träningsskola här så försöker vi ordna vissa aktiviteter för alla barnen tillsammans. Det är viktigt att de lär känna varandra och de har mycket att lära av varandra också.

Annett Larsson är inte alls främmande för att göra liknande projekt tillsammans med andra idrottsföreningar framöver.
– Nu när det här blev så positivt är det inte alls omöjligt, avslutar hon.