Grillfat till buggkompisar!

Olika sorters kött, revben, kotletter, kryddkorvar, grekisk sallad, potatissallad, vitlöksbröd, coleslaw och såser… Det var några av alla godsaker som dukades fram när Ulrika Lundberg i Perstorp vann grillfat från Hemköp i Ljungbyhed i Söderås Journalens månadstävling i maj!

– Det var helt fantastisk god mat! Vi var åtta stycken, men det var så mycket mat att vi kunde ha en sittning till dagen efter, konstaterar Söderås Journalens tävlingsvinnare Ulrika.

Helkväll med god mat och dans

Under våren har Ulrika och hennes man gått på buggkurs i Kvidinge. När Ulrika såg att Söderås Journalen tävlade ut grillfat från Hemköp i Ljungbyhed tog hon chansen att vinna för att kunna träffa buggkompisarna och äta en god bit mat. När datum var bestämt med Hemköp och Söderås Journalen hämtade Ulrika de färdiga grillfaten med tillbehör. På Hemköp var Söderås Journalen samtidigt på plats och fotograferade. Sen skötte maken grillningen, och ett digert matbord dukades upp.
– Vi hade sådan tur med vädret också! Det var en av de första kvällarna med tropisk värme. Vi grillade och åt gott och sen åkte vi till Ekebo och övade på buggen, skrattar Ulrika som inte var i säng förrän halv fyra den natten.

Dagen efter åt Ulrika och familjen upp resterna tillsammans med några av buggkompisarna.
– Vi kommer absolut att beställa grillfat från Hemköp igen! Det var så mycket olika maträtter och spännande smaker. Hjortronsåsen tillexempel var helt fantastiskt, avslutar en lyrisk Ulrika.