Populär tävling på Herrevadskloster

Stora delar av det svenska körlandslaget fanns i startfältet när Åsbo Driving 2014 ägde rum vid Herrevadskloster.

29 maj till 1 juni samlades över 70 kuskar med sina ekipage för att vara med när Åsbo Ryttarförening arrangerade en av Sveriges största körtävlingar.
– Årets Åsbo Driving blev enormt lyckat. Vi hade en sagolik tur med vädret alla fyra dagarna. Kuskar
från hela Sverige och en från Norge kom till start och det var oerhört god stämning, säger Åsbo Drivings informatör Eva Österlund.
Tävlingen gick från lättklass, medelsvår klass till elit. De tävlande körde med en häst, två hästar och fyra hästar.

Nybörjare och elit

Åsbo Ryttarförening hade landslagskuskarna Glenn Hesslo, Ingrid Hesslo Levin, Johan Herner och så uppstickaren Emma Starck som gjorde debut i elitklassen.
– Det gick mycket bra för klubbens egna löften. Vi fick betalt för vårt hårda arbete! Johan Herner är rankad trea i världen bland kuskar som kör ekipage med bara en häst och han vann sin klass. I samma klass kom klubbens Glenn Heslo tvåa så där låg vi verkligen i topp, fortsätter Eva.

Åsbo Driving är inte bara en tävling för yttersta eliten. Hit kommer också kuskar som precis satt igång en tävlingskarriär, precis börjat om med nya hästar eller ponnyer och kuskar som tagit över meriterade hästar.

Publikvänliga banor

Tävlingen lockade även en stor publik.
– Åsbo Driving är så bra uppbyggd att man kan stå och se nästan alla maratonhinder och hela tävlingen från en och samma plats.

Tävlingen betyder mycket för klubben och körsporten. Det finns få tävlingar för körekipage i Sverige och Åsbo Ryttarförenings tävling är väldigt viktig.
– Det är mycket jobb, men samtidigt väldigt roligt. Det är roligt för våra skånska ekipage att kunna tävla på hemmaplan. Nu dröjer det ett år tills det är dags igen, avslutar Eva.

På www.horsedriving.nu kan du se vilka som startade och hur de placerade sig.