Sångerska från Kvidinge i nystartat rock/popband

Hilda Karlsson kommer från Kvidinge och går på gymnasiet i Helsingborg. Där hittade hon deltagare till bandet Alive with Mercy som nyligen släppt en skiva och deltagit i Emergenza – världens största festival för osignade band.

Bandet består av Hilda på sång, Sanja Jonasson på leadgitarr, Linus Bäckström på trummor och Filip Elgström på kompgitarr. Bandet letar för tillfället efter en ny basist, så känner du dig manad kan du kontakta bandet!
– Vi släppte vår skiva för någon månad sen. Den spelades in hemma hos några kompisar. Det är Sanja som skriver musik och text från början och sen hjälps vi åt att få ihop låtarna, säger Hilda.

Når publiken via nätet

Musiken som Alive with Mercy spelar kan beskrivas som pop/rock. Den 17 maj hade man en konsert i Helsingborg och de letar efter bra ställen i Klippantrakten där de kan bjuda publiken på sin musik.
– Vi når vår publik genom Facebook där vi lägger ut mycket information om våra spelningar och nya låtar. Man kan också söka på oss på You Tube och inom en snar framtid kommer vi finnas på Spotify, säger Sanja.

Återstår att se hur det går för Kvidingetjejen Hilda och hennes Alive with Mercy!