En rytande drake landar i Klippan!

För femte året i rad arrangerar Klippans Hembygdsförening sin populära Fordonsdag. Den 1 juni kommer man kunna se veteranfordon av alla slag i Elfdalen vid Hembygdsföreningen. I år välkomnar man också den speciella ”Rytande Draken”.

– Vår fordonsdag är väldigt populär. Det är fler och fler som kommer och tittar på alla fordonen och som deltar. Jag vågar nästan påstå att i år kommer det bli större och bättre än tidigare, säger Jan Trosmark som är en av arrangörerna i Hembygdsföreningen.

På fordonsdagen trängs allt från traktorer till sportvagnar på gräsmattan vid Hembygdsparken i Klippan. Glenn Billqvist kommer att visa upp sin egenbyggda ”Flygande drake”. Det är en väldigt spännande bil som bland annat består av en Isotta Fraschini-motor. Den är på 750 hästkrafter och kommer från det italienska flygplanet Caproni.

Återanvänd och återvändande motor

– Motorn i Glenns bil kommer från ett flygplan som gjorde sin första landning på Ljungbyhed, vilket i sig är en kul historia nu när den åter kommer till kommunen, fortsätter Jan.
Den populära Fordonsdagen börjar klockan 12 och pågår fram till 16.
– För oss som Hembygdsförening innebär Fordonsdagen att vi kan visa upp oss och givetvis hoppas vi att fler vill bli medlemmar. Det kommer finnas servering med kaffe och korvförsäljning i stora huset och alla är hjärtligt välkomna, avslutar Jan.