De tar vara på naturens glädjeämnen

Svenska Naturskyddsföreningen är uppdelad i många lokalkretsar som jobbar aktivt inom miljö och kultur. Klippanbygdens naturkrets är aktiva inom Klippans kommun med omnejd och består av cirka 250 medlemmar. Föreningen ger ut sin egen tidning Kaveldunet två gånger om året och har många exkursioner och utflykter på sin agenda.

Den 4 maj firade föreningen Fågelskådningens dag liksom många andra lokalkretsar runt om i landet.
– Vi samlades vid ett område i Perstorp. Där ligger lite sjöar som lockar till sig många fåglar och vi såg och hörde bland annat göken, fiskgjuse och storlom, berättar Erik Persson som är ordförande.

Stort årsmöte

Föreningen har ingen klubblokal utan träffas hemma hos de olika styrelsemedlemmarna. En gång om året har man ett stort årsmöte dit alla medlemmar bjuds in. Då går man igenom vad som gjorts under året, har bildvisningar och föredrag.
– Såklart skulle vi gärna vilja nå ut till fler medlemmar och bli större. Vårt kanske viktigaste arbete är att sprida vår exkursionsverksamhet. Tidigare hade vi en barngrupp, Natursnokarna. Exkursionerna eller andra aktiviteter som vi har i princip varje månad passar utmärkt för hela familjen, fortsätter Erik.

Praktisk naturvård

Klippanbygdens Naturkrets sysslar även med praktisk naturvård och tar hand om ett område vid Räfshalen, Riseberga, som man slår med lie varje år. Den 15 juni är det Blommornas dag och på föreningens hemsida och nystartade Facebooksida kan man hitta mer information om detta.
– Det är lätt att få kontakt med oss via hemsidan. Vill man bli medlem så går man med i Svenska Naturskyddsföreningen och väljer område Klippan. Man kan också välja att bara prenumerera på vår medlemstidning Kaveldunet. Då får man all information om kommande evenemang och vad vi gör i föreningen, avslutar Erik.