Proffsiga snickare till din tjänst!

Solen och våren knackar på dörren och sakta kryper vi ut ur våra vinter-iden. Nu börjar den mest hektiska tiden för Er Byggare och de gör sig redo för att hjälpa dig med dina projekt!
– Solen och våren lockar fram husförändringar. Plötsligt tittar människor på sina hus på ett annat sätt och vill förändra och förnya. Då är det bara att ringa till oss så tar vi hand om det, säger Fredrik Hjorth som startade företaget tillsammans med Stefan Lindqvist år 2009.

Ett samtal räcker

Båda två har jobbat som snickare i eget företag i flera år innan de slog sig ihop 2009. Förra året, den 17 maj för att vara exakt, flyttade de till sina nya, stora lokaler i Klippan på Lantmannagatan. Er Byggare har ungefär 15 anställda och tar även in extrapersonal när det behövs.
– Vi gör allt inom byggproduktion och vår specialitet är privata kunder. Dessutom är vi anslutna till Länsförsäkringar och jobbar med skadefrågor för deras del i Nordvästra Skåne, säger Stefan.

När en kund ringer till Er Byggare och vill ha hjälp med ett byggprojekt så kommer Fredrik ut och besöker kunden.
– Ibland pratar hantverkare ett språk som kunden inte förstår. För oss är det viktigt att kunden förstår vad vi ska göra. Inom en vecka efter besöket får kunden en offert på hela projektet, vilket gör att kunden inte själv behöver jaga eventuella underentreprenörer eftersom vi tar hand om helheten, säger Fredrik.

Proffsiga

De nya lokalerna är en viktig del i företagets framtidsplaner.
– Lokalen har mycket potential. Vi kan ha ordning, reda och ett stort lager av maskiner, säger Stefan.

– För oss är det viktigt att vara proffsiga. Tyvärr kan hantverksbranschen ibland få ett lite stökigt och oproffsigt rykte. Hos oss ska kunden alltid känna att vi är proffsiga och kör med raka rör. En bra kommunikation mellan oss och kunden är a och o för företaget, fortsätter han.Både Stefan och Fredrik tycker att det är riktigt roligt att driva företag. I dagsläget jobbar de administrativt även om de kan ta på sig verktygsbältet om det behövs.
– Vi har duktiga, noga utvalda underentreprenörer knutna till oss och vi jobbar oftast inom en 5-mils radie. Det gör att vi kan åka ut och backa upp killarna om det behövs, säger Fredrik.

”All-round” snickare

På Er Byggare är de anställda ”rena” snickare. Övrigt arbete tas in av underentreprenörer. Fredrik och Stefan tycker att de lyckats bra med sitt mål att ha en god stämning på arbetsplatsen.
– Våra snickare är ”all-round”-snickare. De har ett väldigt varierande arbete med olika sorters byggarbete i princip varje dag, vilket gör dem oerhört kompetenta. Kunden ska känna att vi kan våra saker, och det kan våra snickare, säger Stefan.

– I detta nu håller vi på med takbyte, fönsterbyte, renovering av badrum och hela villaprojekt. Så det är verkligen varierande uppdrag vi har, säger Fredrik.

I det ljusa fikarummet doftar det nybryggt kaffe och fredagsfikan dukas fram när Söderås Journalen är på besök. Fredrik och Stefan hälsar glatt på snickarna som gör sig redo för dagens jobb. På väggen hänger en storbilds-tv med ett excelschema över veckans bygge och projekt. Allt för att snickarna lätt ska kunna se vilka projekt som är igång och hur dagen ser ut.
– Vi är fortfarande snickare, men nu bygger vi företag istället, skrattar Fredrik och Stefan och Er Byggare gör sig beredda på att ta hand om dina byggprojekt.