Motiverad vinnare laddad för nytt träningsår

I de ljusa och fräscha lokalerna på Kupolen i Klippan hörs ljudet av motionscyklar, löpband och träningsmaskiner. Januari och februari innebär också ett nytt träningsår och många satsar på sin träning med nya, friska tag!

En av de som bestämt sig för att 2014 ska innehålla mycket träning är Söderås Journalens tävlingsvinnare Emma Andersson.
Emma är igång och värmer upp på en av motionscyklarna.
– När jag läste om tävlingen i Söderås Journalen där man kunde vinna ett halvårs träning på Kupolen så tänkte jag att jag chansar och söker. Nu när jag vann så har jag äntligen fått den där sparken i ändan som jag behövde, säger Emma och skruvar upp motståndet på cykeln.

Emma Andersson flyttade till Klippan för några år sen och bor i hus med sin sambo och son. Hon jobbar som sjuksköterska på rättspsykiatriska enheten i Helsingborg och fyller snart 30.
– Detta är kanske min 30-års kris, skrattar hon när Söderås Journalen möter upp henne en eftermiddag för att träffa Dennis Persson som är lic. personlig tränare och gymansvarig på Kupolen.

– Jag har spelat handboll i många år, alltid sysslat med lagsport och gjort lumpen. När man jobbar och har barn är det svårt att komma igång och motivera sig att träna, och det senaste året har jag inte tränat så mycket. Jag har ont i kroppen och vill jobba upp mer styrka för att slippa ha ont, säger Emma.

Mål med träningen

– Jag tycker det är viktigt att lyssna på kunden och höra vad de har för mål med sin träning. Är det något speciellt kunden vill träna för? Nu har jag t.ex. en del kunder som vill ha lite extra träning inför Vasaloppet. Men de flesta är kunder som Emma, som vill jobba upp sin styrka och kondition. När jag träffar mina kunder gör vi alltid en fördjupning och konsultation för att få de bästa förutsättningarna för träningen, berättar Dennis.
Emma erkänner att hon egentligen är mer av en lagsportare, men just nu passar det henne bättre att själv välja vilka tider hon ska träna.
På Kupolen kan du som medlem träna i gymmet på egen hand mellan 05.00-23.00 varje dag, så det kommer inte bli lätt att hitta ursäkter! Det finns dessutom gruppträning i form av indoor walking, spinning och cirkelpass.
– Jag känner mig motiverad och sugen på att komma igång med träningen. Med Dennis hjälp känner jag mig ännu mer inspirerad, avslutar vår vinnare innan hon tar sig an de övriga maskinerna med Dennis hjälp.