Elevernas julmarknad

På Krika Bygdeskola har man förberett sig för fullt under hösten för att hinna med att få allt klart till den traditionella julmarknaden.

I slutet på november var det dags och då hade eleverna dörrkransar, inlagd sill, julgodis och mycket annat att erbjuda besökarna.
– Barnen tycker det är jätteroligt, både att förbereda och sälja det som de gjort, säger förskollärare Jeanette Ahlin.

Krika Bygdeskola är en liten skola med 68 elever. Personalstyrkan består av 13 personer och skolan drivs som en ideell förening. Pengarna som blir över efter julmarknaden används till skolans traditionella skolutflykt på våren.
– Besökarna som kommer är barnens familjer och släkt, men vi har så klart massor av besökare som kommer för att vår julmarknad är en tradition. I år träffade jag några 20-åringar som varit elever på skolan, säger Jeanette.

För att få den riktiga julstämningen gick förskoleklassen och ettorna i luciatåg och de större barnen bjöd på sång. Och besökarna verkar också ha varit nöjda. I princip allt som barnen tillverkat inför julmarknaden blev sålt!