Söderås Journalen 25 år! Då händer det saker!

I november 1988 kom det första numret av Klippan Journalen ut. Det är alltså 25 år sedan! Det var Sven Johansson och Bo Håkansson som i sitt företag Sätt- & Tryckservice startade tidningen som sedan april 2006 heter Söderås Journalen och nu drivs av oss på Adapt Media. Med anledning av detta så firar vi 25-årsjubiléet på olika sätt. Vi känner det som ett stort ansvar att se till att Söderås Journalen hela tiden utvecklas för att den ska kunna leva vidare länge. Mer om detta finns att läsa i en jubileumsartikel på sidan 11 i denna tidning.

Söderås Journalen blandar sitt innehåll med information om olika butiker och företag i vårt utgivningsområde. Vi skriver också om olika saker som händer i våra skolor, föreningar och annat. Intressanta personligheter och profiler får också utrymme i vår tidning.

I dessa dagar diskuteras det mycket hur dagstidningsbranschen kommer att utvecklas visavi internet och sociala medier. Denna debatt har också blivit aktuell på lokal nivå. På Söderås Journalen har vi kommit fram till att vi inte kan, ska eller vill, bli en dags- eller veckotidning. Det fungerar helt enkelt inte ekonomiskt. Med tanke på dagspressens utveckling känns det inte heller angeläget att försöka lösa deras typ av problem genom att försöka imitera dem.

Så hur tänker vi då? Jo, vi får så mycket positiv feedback på det vi gör från våra läsare och annonsörer så vi tänker som i det gamla talesättet: Skomakare, bliv vid din läst! Fast ändå inte helt och hållet…! Vi tänker fortsätta med det koncept vi har. Dock med ett ganska stort MEN, vi ska försöka utveckla vår idé med lite nya sidor och göra det vi gör, fast ännu mer och ännu bättre!

Vi har under några år publicerat annonser under rubriken Familjen på det käraste och viktigaste vi har, nämligen alla nyfödda bebisar som kommer till världen. Nu känner vi att tiden är mogen att gå vidare genom att utveckla detta till Familjesidan på ett enkelt och prisvärt sett. Vi kommer därför nu också att erbjuda annonser om man vill fira någon eller något, födelsedag, vigsel, jubileum eller om någon anhörig har avlidit. Se sidan 26-27.

Vidare kommer vi att erbjuda alla föreningar i utgivningsområdet (Klippan, Östra Ljungby, Ljungbyhed, Perstorp, Kvidinge och Röstånga) Föreningssidan där de får möjlighet att kostandsfritt informera om sina verksamheter. Att det är kostnadsfritt är tack vare att vi har fått ihop några sponsorer som välvilligt ställer upp för föreningarna. Se sidan 22.

Med utökningen av dessa sidor så ger det rent trycktekniskt oss fler sidor och därmed möjligheten att också öka den lokala bevakningen om vad som händer i området! På så sätt växer Söderås Journalen med ett antal sidor och blir ett ännu större lokalt månadsmagasin än vad det redan är!

Till sist vill jag hälsa alla Välkomna till Adapt Media på Öppet Hus Julskyltningssöndagen den 1 december! Vi har massor av kul att berätta om, tävlingar och fina priser! Detta kan du få mer information om på sidan 12 och 13!

Bengt Wetterberg
Adapt media
Ansv. utgivare Söderås Journalen