Förändringarnas vingslag…

En ny digital tryckpress, två medarbetare på nya äventyr och två nya medarbetare in på företaget.

Så ser höstens förändringar ut på Adapt Media. Johan Wetterberg, som jobbat med Söderås Journalen i över 12 år och skrivit nästan 1000 (!!!) artiklar i den, kommer att vara tjänstledig och Johanna Zachhau vikarierar för honom. Anna-Lena Lundin som jobbat med layout och grafisk design har slutat för att ägna sig åt sitt eget företag och på hennes stol hittar vi Emma Nordström.

Emma Nordström

Du är Ljungskilebo som nu blivit skåning och Klippanbo. Hur känns det?
– Det känns bara bra, nu får jag lära mig skånska.

Vad fick dig att söka jobb i Klippan?
– När jag läste annonsen för tjänsten kände jag att det här jobbet skulle vara perfekt för mig!

Efter en arbetsdag, vad gör du då?
– Funderar ut rackartyg …nej jag bara skojar! Jag är väldigt snäll och jag spenderar tiden hemma med katten eller kanske går till biblioteket och liknande.

Beskriv dig själv med en mening!
– Positiv tjej med öga för det grafiska och konstnärliga.

Johan Wetterberg

Vad ska du göra nu?
– Jag har tjänstledigt för att hoppa på ett vikariat som kommunikatör på Göteborgs Hamns kommunikationsavdelning. Jag har bott i Göteborg sedan 2005 och arbetat härifrån på heltid för Adapt Medias räkning, så det känns roligt och spännande att prova på något annat i Göteborg.

Vad tar du med dig från tiden på Adapt Media?
– Först och främst är det den goda kontakten med kollegorna. Även om jag jobbat från annan ort har vi ändå arbetat väldigt tätt, och familjärt ihop. Från Söderås Journalen tar jag med mig mångsidigheten. Det har varit spännande och utvecklande att få göra olika sorters artiklar, och det har jag lärt mig mycket av.

Vad har Göteborg som Skåne inte har?
– Nya Ullevi! En sommar utan minst ett konsertbesök där är ingen riktig sommar.

Beskriv dig själv med en mening?
– Musik-, TV- och sportnörd som trivs som bäst när jag får umgås med familj och vänner.

Johanna Zachhau

Beskriv dig själv med en mening!
– 29-åring med smygande 30-årskris som jobbat inom journalistiken ett par år, bland annat med Morgonprogrammet på P4 Kristianstad i 3,5 år och bor i Klippan med blivande man, liten dotter och hund.

Vad ska bli roligast med jobbet på Adapt Media?
– Att få skriva! Jag var krönikör för Helsingborgs Dagblad/Nordvästra Skånes tidningar i nio år och det var för att skriva som jag blev journalist. Sen hamnade jag på andra vägar med webb-tv på Sydsvenskan och TT, radio i Stockholm och Kristianstad men nu är jag framför tangenterna igen. Att slippa köra hemifrån 4.20 på morgonen är ju också en klar fördel.

Du är inte Klippanbo från början (ursprungligen från Ekeby) vad tycker du om Klippan?
– Jag trivs väldigt bra i Klippan. Jag älskar centrum som har kvar småstads-charmen med alla sina butiker, naturen är fantastisk och här finns massor att hitta på.

Anna-Lena Lundin

Du slutade din tjänst på Adapt Media i april. Varför gjorde du det?
– Jag har under några års tid haft företag bredvid min tjänst på Adapt Media, och ville nu pröva mina vingar att bli egen företagare fullt ut. Jag har ett måtto här i livet som innebär att inte dö nyfiken och jag kände att nu var det dags.

Vad tar du med dig från tiden på Adapt Media?
– Massor av kunskap! När jag ser tillbaka på vad jag kunde när jag kom till Adapt Media och vad jag har med mig i ryggsäcken nu när jag slutar så är tiden på Adapt Media ovärderlig.

Vilka är dina bästa råd till din efterträdare Emma?
– Var aldrig rädd för att fråga eller säga din mening – du kommer alltid att bli lyssnad på. Ta gärna ut svängarna och våga nytänk helt enkelt.

Hur ser du på framtiden?
– Framtiden ser ljus ut, jag är glad och lycklig att jag vågade ta steget att satsa på mitt företag. Jag säljer material till de som sysslar med scrapbooking. Är någon intresserad av vad jag kan erbjuda är man mer än välkommen att kika på www.roxstamps.se eller besöka min lagerbutik. Jag har öppet tisdagar 10-18 och torsdagar 14-20 i Brohuset i Ljungbyhed.