Härligt med ny cykel!

Det blev 16-åriga Ina-Maja Persson från Klippan som tog hem presentkortet på Ekstrands Cykel i Söderås Journalens månadstävling. Hon valde att plocka ut en
treväxlad damcykel från Monark. De 2 000 som presentkortet var utställt på räckte inte till hela cykeln, men blev en bra ”hjälp på vägen”.
– Jag hade inga förväntningar på att vinna, utan tänkte att det är så många som skickar in till sådana här tävlingar, så jag blev jätteglad när jag hörde att jag hade vunnit, säger Ina-Maja.

Lindrig ADHD

I sitt brev till Söderås Journalen berättar Ina-Maja om att hon nyligen blivit diagnosticerad för en lindrig form av ADHD. Hon har i många år haft svårt för att hålla ordning på sina saker, och har därför aldrig kunnat ha en cykel tidigare. Sedan en tid tillbaka har hon fått medicinering för sin ADHD, och hon märker redan nu av att läget har blivit bättre. Därför kände Ina-Maja sig redo för en ny cykel, och vad kunde väl då vara bättre än ett presentkort på Ekstrands Cykel?
– Nu kan jag cykla både till skolan och till hästarna som jag sköter nere i Krika.

Koncentrationssvårigheter

Mamma Helen Persson är också glad för sin dotters skull.
– Ina-Majas ADHD visar sig mest i form av koncentrationssvårigheter, vilket gör att hon har svårt att sova på kvällen. Och sover man inte ordentligt så blir det svårare att orka med skolan, och då blir den också lidande. Vi har verkligen märkt skillnad sedan hon fick sin diagnos och sin medicin.