Söderås Journalens ungdomsskribent

Varför är vi i skolan? Jo, för att lära oss.

Det finns olika sätt att lära sig saker, ett sätt är att läsa böcker. Nuförtiden är många väldigt intresserade av Sagan om ringen. Man läser böckerna, tittar på filmerna och diskuterar händelser och karaktärer i skolan.

Sagan om ringen – serien som är skriven av JRR Tolkien handlar om Frodo Bagger som ärver en ring av sin farbror, en ring som han måste ta till Domedagsberget för att förstöra den.

Tillsammans med sina vänner åker han ut på ett äventyr (som fängslar många av mina klasskompisar) som man får följa i både böckerna och filmerna.

För några månader sedan kom även filmen Hobbit som handlar om Frodos farbror Bilbo Bagger ut och jag gissar att det var då intresset för Sagan om ringen tog ny fart, och nu är det ett av de stora samtalsämnena i skolan.

För ett par år sedan var till exempel Harry Potter det stora samtalsämnet såsom Sagan om ringen är idag.

Jag får nu möjligheten att stifta bekantskap med Sagan om ringen då mina kompisar har kommit på idén med ett Sagan om ringen-maraton. Det tyckte jag var en kul idé.

Det är precis vad vi planerar, att se alla filmerna tillsammans.

Det skapar en gemenskap, en dialog. Att man kan diskutera något gemensamt, det är gemenskap och minnen tillsammans som gör att man fortsätter vara kompisar.

För utan fina stunder med dem man tycker om, vad har man då?