Festivaldags igen!

Nu börjar det återigen dra ihop sig för årets stora höjdpunkt när det gäller nöjesliv i Klippan – Klippanfestivalen. Arrangerande Lions Klippan och samarbetspartnern Partyfabriken utlovar ett arrangemang med något för alla.

– En nyhet för i år är att Radio Kristianstad kommer att sända sitt lunchprogram från Klippanfestivalens scen på torsdagen den 13 juni, säger Sven Johansson, som tillsammans med Lionskollegorna Tommy Dahlman, Ulf Svensson och Bengt Persson utgör festivalkommittén.

Håller till i stadsparken

Precis som 2012 ordnas alltså Klippanfestivalen veckan före midsommar. Sven Johansson tycker att det ligger precis rätt i kalendern.
– Sedan kan man ju aldrig styra över vädret, men vi hoppas så klart på att det ska bli fint.
Festivalen äger som vanligt rum i stadsparken, där besökarna förutom att njuta av musik och olika uppträdanden även kan äta och dricka gott. Såväl rock- som dansbands- och schlagervänner kommer att få sitt lystmäte under festivalhelgen. På torsdagskvällen spelar Bob Stevens upp till dans, och efterföljs sedan av de lokala rockarna i Love Dolls. Övriga kvällar står Partyfabriken för schlagerunderhållningen, med gästartister som Jan Johansen (fredag) och Nick Borgen (lördag). Dessutom blir det ett uppträdande från Klippans eget kultband Lasakungen på fredag kväll. Sven Johansson utlovar även aktiviteter för de minsta barnen, och även talangjakt för alla duktiga ungdomar som vill visa upp sig, bland mycket annat.
– Vi tycker det är roligt att kunna göra något för Klippanborna. Det är många som har kommit med uppmuntran och tycker det är kul att det händer något i byn.

Gåsmiddag på äldreboendena

Klippanfestivalen finansieras dels av ett kommunalt bidrag på 100 000 kronor men också av välvilliga sponsorer inom näringslivet i Klippan som ställer upp, både med tjänster och genom att köpa sponsorpaket.
– De pengar som blir över brukar vi göra något behjärtansvärt med. Förra året bjöd till vi till exempel samtliga äldreboenden i kommunen på gåsmiddag i november, avslutar Sven Johansson.