Skärtorsdag = Blåkullekul i Ljungbyhed

Påsken kommer ovanligt tidigt i år. Redan till helgen är det dags, och enligt traditionen inleds påskfirandet i Ljungbyhed med Blåkullekul – som under årens lopp blivit en höjdpunkt för vuxna och barn, och även lite av en hemvändarträff.
– Många före detta Ljungbyhedsbor som kommer hit och firar påsk brukar titta förbi och det tycker vi så klart är roligt, säger Charlotta Jönsson, en av medlemmarna i Blåkullekommittén.

Kul när det händer något

Det är Ljungbyheds Köpmanna- och Företagarförening som tillsammans med Ljungbyheds Framtid ordnar Blåkullekul i parken. Precis som föregående år utlovas lotterier, tipspromenad, påskpyssel, ponnyridning och en tävling där man utser bästa påskutklädnaden. Dessutom uppträder barnens favoriter Sander & Gander.
– Vi anordnar årligen Blåkullekul, dels för att det är roligt att det händer något i Ljungbyhed och dessutom är det ett trevligt evenemang i positiv anda, säger Charlotta Jönsson.

Alla åldrar välkomna

Blåkullekul innebär aktiviteter för alla åldrar och även om fokus ligger på de lite mindre barnen, finns här mycket som tilltalar både ungdomar och vuxna.
– Tittar vi i backspegeln har Blåkullekul dragit besökare i alla åldrar. Alla är välkomna och jag vågar nästan lova att du åtminstone inte kommer att ha tråkigt ifall du tar en sväng förbi parken i påsk.

Ideellt arbete

Arbetet med Blåkullekul är helt ideellt, och påbörjas i regel kring årsskiftet med möten och planering.
– Direkt efter avslutat Blåkullekul brukar vi i kommittén prata lite om nästa år, men det riktiga arbetet drar igång först vid årsskiftet. Vi är ett kreativt gäng som har väldigt kul tillsammans.