Hört på företagarfrukost 13 mars

Som vanligt var det intressanta föredrag som stod på
menyn när det var dags för företagarträff på Best Western Hotell Klippan. Den här gången var det dock inte lunch som serverades, utan man träffades istället för att äta frukost tillsammans.

Skatteverket informerade

Först ut var skatteinformatörerna Leif Wiklund och Sara Larsson, som berättade om alla de elektroniska tjänster man som företagare kan använda för att underlätta pappershanteringen. De tjänster som presenterades var deklarationsombud, preliminär inkomstdeklaration, skattedeklaration, deklaration via nätet, telefon, sms eller mobilapp, samt minameddelanden.se. Dessutom kan man numera bidra till en positivare miljöutveckling när man skattedeklarerar!
– När man är inloggad med e-legitimation har man möjligheten att kryssa i att man inte behöver få en pappersdeklaration skickad till sig, berättade Sara Larsson.

Yrkesbarometern undersöker arbetsmarknaden

Lisa Olsson från Arbetsförmedlingen informerade om den så kallade Yrkesbarometern. Det är ett projekt som genomförs två gånger per år, då Arbetsförmedlingen genom kontakt med utvalda företag undersöker hur arbetsmarknaden ser ut inom olika områden.
– Syftet med Yrkesbarometern är att få till en så bra matchning som möjligt mellan arbetssökande och arbetsgivare.

Arbetscentrum

Arbetscentrum är Klippans kommuns enhet för arbete och sysselsättning. Ansvarig för verksamheten är Kenneth Nilsson, som bland annat berättade om hur man genom praktikplatser skapar arbete.
– 60 procent av de som kommer via socialförvaltningen till oss kommer till egen försörjning så småningom. För 98 procent av dessa går vägen via praktikplatser.