Ordnar LAN på Åbyskolan under sportlovshelgen

Trots att det är sportlov under vecka 8 så kommer torget på Klippans Gymnasieskola att sjuda av aktivitet under helgen den 22-24 februari. Då ordnar nämligen sistaårseleven Philip Lindholm ett så kallat LAN.
– Jag har besökt Dreamhack i Jönköping många gånger, och tänkte att det kunde vara kul att testa själv, säger han.

Hoppas på 50 personer

Innan vi går vidare så är det kanske många lite äldre läsare som kliar sig i huvudet och undrar vad LAN (local area network) är för något. Väldigt enkelt och kort sammanfattat så kan man säga att det är när många datoranvändare träffas på ett och samma ställe och kopplar ihop sina datorer i samma nätverk och sedan möter varandra i olika spel. Dreamhack i Jönköping är världens största LAN. Senast Philip Lindholm var där var han en av 12 000 deltagare. Fullt så storslaget blir det av naturliga skäl inte när han själv ordnar LAN.
– Jag hoppas på att få ihop 50 personer.

Stor utmaning

Philip kommer från Ljungbyhed, och går sista året på el- och energiprogrammet, där han läser inriktningen data- och kommunikationsteknik. Att ordna ett LAN är hans projektarbete.
– Det har varit en stor utmaning. Svårast var att få tag i en lokal som kan leverera tillräckligt med ström och gott om utrymme.

”Tyst hörna”

En av de saker som utmärker ett LAN är att man spelar under långa perioder. Man måste naturligtvis sova mellan varven, och för detta ändamål kommer det att finnas en ”tyst hörna”, där man kan ta en tupplur på egna medtagna madrasser eller liggunderlag.
– Jag skulle nog rekommendera att man sover lite då och då. Kanske inte åtta timmar direkt, men man bör nog i alla fall sova två timmar vid i alla fall två gånger per dygn för att orka hålla igång med spelandet.

För den som är intresserad av att delta på Philips LAN är det bara att surfa in på www.projektlan.n.nu för vidare information.