Värmedagar hos Rörmontage

Rörmontage i Klippan gör en storsatsning på värmepumpar från märket Mecaterm.
– Den 24-25 oktober kommer vi att ha värmedagar tillsammans med Mecaterm då vi visar upp deras luft- och vattenpumpar. Alla intresserade är givetvis välkomna till butiken då, säger Rörmontages ägare Tommy Dahlman.

Sparar på uppvärmningskostnader

Vid årsskiftet la värmepumpstillverkaren Stiebel Eltron ner sin försäljning i Sverige. Tommy Dahlman behövde därför hitta en ny leverantör, och då föll valet på Mecaterm. På värmedagarna kommer deras representant Niclas Rosenqvist att finnas på plats i butiken för att presentera värmepumparna och svara på frågor.
– Mecaterms värmepumpar har höga värden när det gäller avgiven effekt. Man får ut väldigt mycket av dom för en inte alltför dyr peng, om man jämför med konkurrenterna.

Att skaffa en värmepump kan kännas som en stor utgift på kort sikt, men i längden tjänar man tjäna stora pengar till följd av rejält minskade uppvärmingskostnader.
– Om man jämför med el eller någon annan uppvärmningsmetod kan man i längden få ner driftskostnaderna med upp till 60-70 procent, och då tjänar man ju in de pengar man lagt på värmepumpen, även om det tar ett tag.

ROT-avdrag på arbetet

Att det sedan några år tillbaka ju dessutom är ROT-avdrag på arbetskostnaden för installationen gör också att det kan vara idé att fundera på värmepump som ett alternativ när man ska byta uppvärmningsmetod.
– Kostnaden dras ju numera också av direkt på fakturan, så kunden behöver inte krångla med avdrag i deklarationen heller.

Billiga badrum

Vid sidan av värmepumpsförsäljning och –installationer är det VVS som är huvudinriktningen för Rörmontage. Man arbetar mycket med fasta företagskunder där man står för totalentreprenad inklusive serviceavtal, men har också mycket privata kunder. Sedan en tid tillbaka har Rörmontage också inlett ett samarbete med Bennys Golv, där man erbjuder färdiga badrum för 42 500 kronor.
– Folk tror att ett badrum måste kosta 100 000, men vi vill visa att ett vanligt standardbadrum med våtrumsmatta, våtrumstapeter och en duschhörna inte behöver bli så dyrt.

Anrikt familjeföretag

Rörmontage är ju ett väletablerat företag i Klippan, som funnits ända sedan 1955, då Tommys far Bertil startade verksamheten. Men vilka anledningar finns det då till att man lyckats hålla sig kvar i hela 57 år till dags dato?
– Vi värnar om våra kunder, och försöker alltid hålla en så hög servicenivå som möjligt. Sedan har vi ett bra sortiment och gott om bra reservdelar.