Musik för att hjälpa

Den 25 oktober klockan 18 är det återigen dags för välgörenhetskonsert i Snyggatorpsskolans aula, den här gången går pengarna till Lions.
– Genom att donera pengarna till Lions lokala hjälparbete kommer pengarna till barn här i närområdet som inte har det så väl förspänt. Kanske kan pengarna vi samlar in användas till julklappar eller en ny vinterjacka, föreslår Tor Svensson, pensionerad musiklärare som är en av initiativtagarna till konserten.

Unga talanger

Tor Svensson har som de flesta känner till arbetat som musiklärare i Klippan i över 30 år. Under sin tid i yrket involverade han eleverna i välgörenhetskonserter, där överskottet alltid gick till något behjärtansvärt ändamål. På senare år har han fått kontakt med ett antal föräldrar vars barn uppträder i olika talangjakter runtom i nordvästra Skåne, och det var i samtal med dessa ”talangmammor” som idén om en ny välgörenhetskonsert föddes. ”Talanggänget” uppträder tillsammans med några Snyggatorpselever, och Tor Svensson berättar att temat den här gången är 80-tal och musikal. Förutom ungdomarna så kommer även Jenny Palm och Heléne Lindquist, båda kända musikkprofiler i Klippan, att uppträda.
– En skillnad gentemot tidigare konserter är att ungdomarna kör många av låtarna tillsammans, så vid ungefär hälften av låtarna kommer vi att ha mellan åtta och tio personer på scen som uppträder tillsammans.

Facebook-förberedelser

Eftersom ungdomarna är utspridda över Skåne har mycket av förberedelserna inför konserten skett över Facebook. Man har även träffats vid tre tillfällen hemma hos Tor Svensson, och kommer även att repetera i aulan på Snyggatorp några dagar innan konserten.
– Förutom huvudkonserten kommer vi att köra en liten ”light-version” för årskurs F-6 mellan 10 och 11 den 24 oktober.
Biljetter till huvudkonserten säljs på plats och kostar 20 kronor. Fika säljs också i pausen och kostar lika mycket. Alla som är involverade i konserten ställer upp ideellt, och samtliga inkomster går alltså oavkortat till Lions lokala hjälparbete.