Hört på….företagsträffen

Den 12 september var det återigen dags för Klippans näringsliv att samlas på Best Western Hotell Klippan för att utbyta erfarenheter, information och för att lyssna på föredrag. Här följer ett litet axplock av vad som sades.

Företagarna Klippan växer snabbast i landet

Företagarna Klippans nye ordförande Hans-Göran Dahl inledde med glädjande nyheter, som lockade fram rungande applåder. Företagarna Klippan är nämligen den lokala gren inom riksorganisationen Företagarna som växer allra snabbast i landet för tillfället.
– Sedan juli månad har vi fått mellan 70 och 80 nya medlemmar. Det är oerhört viktigt att vi i Klippan har ett brett spektra av företag som fortsätter att utvecklas. Vi kommer arbeta ännu mer för att vi ska vara den förening som växer allra fortast, sa Hans-Göran Dahl.

Årets Företagare ser fram emot nya utmaningar

I maj månad utsågs Kupolen Friskvårdscenter till Årets företagare i Klippan 2012. Jan Nilsson, som tillsammans med kollegan Billy Nilsson äger företaget, höll under företagarlunchen ett föredrag där han berättade om framgångssagan som tagit honom och hans kollegor till där de är idag. Jan Nilsson berättade också om hur det kändes att få den hedersvärda utmärkelsen.
– Att bli Årets företagare efter flytten till nya lokaler och den ökade satsningen på friskvård har gett oss otroligt mycket energi. Det är egentligen inte förrän de senaste åren vi har förstått vad det innebär att vara företagare. Vi är otroligt taggade inför framtiden.

Friskvårdsanläggningen som man startade i samband med flytten till de nya lokalerna har gått över alla förväntningar.
– Vi är redan uppe i 300 medlemmar, så nu siktar vi upp mot 500!

Näringslivsdagar den 10-11 oktober

Den 10-11 oktober är det återigen tid för Näringslivsdagarna, i regi av Helsingborg Business Region. Även här kommer Kupolen Friskvårdscenter att vara involverade. Anders Lindberg, näringslivsutvecklare på Klippans kommun, berättade mer.
– Det kommer bland annat att ordnas näringslivssafari den 11 oktober, där de företag som blivit utsedda till Årets företagare i sin respektive kommun håller öppet hus. Vi börjar med att träffas tillsammans med Marknadsföreningen på Dunkers i Helsingborg. Därefter går turen till Väsk- och Barnvangsaffären i Åstorp,
Åsljunga Pallen och även till Kupolen Friskvårdscenter.