En trubadur med mycket charm!

Den 5 september fick Restaurang Senioren storfrämmande när den rikskände artisten och trubaduren Eddie Oliva kom och hälsade på. Inför en så gott som fullsatt lokal framförde han italienska hits som ”O sole mio”, ”La paloma” och naturligtvis ”Volare”.

– Jag har varit ute och spelat för pensionärer och på äldreboenden de senaste två åren. Det är otroligt roligt eftersom man får så mycket respons tillbaka. Pensionärer är lika härligt spontana som barn, så man får otroligt mycket positiva reaktioner, säger Eddie Oliva .

Grät av glädje

När Eddie Oliva stannar till i Klippan är det som en del av en Skåneturné som tar honom till tio olika ställen på fem dagar. Även äldreboenden i Råå, Vejbystrand och Ljungbyhed får besök av honom den här veckan. Under intervjun med Söderås Journalen återkommer han gång på gång till den oförfalskade glädje som många av de äldre visar upp när han kommer på besök.
– Igår var jag på ett äldreboende där de flesta var väldigt till åren komna – betydligt mer än vad de är här i Klippan idag. En gammal man grät av glädje när jag spelade ”O sole mio”, för då mindes han sin ungdom. En kvinna kom fram till mig efteråt och sa att ”Nu behöver jag ingen medicin på sex månader”. Det är verkligen fantastiskt att få sådana reaktioner.

Ingen spelning den andra lik

Eddie Olivas spelningar är ganska ”lösa i kanterna”. Han improviserar mycket och publiken får önska vilka melodier de vill höra. Han brukar alltid börja med ”Volare”, för den är utan tvekan mest populär. Och mycket riktigt – när Eddie tar sats i den första refrängen sprids en försiktig men ändå distinkt allsång! När ”Volare” är avklarad är det publiken som bestämmer färdriktningen. Två som kommit för att lyssna är Laila Möller Nilsson och Kerstin Magnusson.
– Vi har väntat länge på att Eddie skulle komma hit. Han var ju här för två år sedan, och då var vi också här och lyssnade, säger Laila Möller Nilsson .

Vad är det då som gör Eddie Oliva så bra? Kerstin Magnusson har svaret:
– Han bjuder verkligen på sig själv!